Nikolić primio akreditivno pismo ambasadora Austrije

Odlični bilateralni odnosi

Nikolić primio akreditivno pismo ambasadora Austrije

Politika -
Budite uvereni da ćete u svom radu imati podršku svih institucija Republike Srbije kako bismo odnose između naših zemalja razvijali i činili sadržajnijim i bogatijim, rekao je predsednik Srbije austrijskom ambasadoru

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je danas akreditivna pisma novog ambasadora Austrije u Beogradu Johanesa Ajgnera i tom prilikom ocenio da su odnosi između dveju država i naroda posebni po njihovoj sveobuhvatnosti, sadržajima i potencijalima za budućnost.Nikolić je zahvalio na podršci koju je Austrija pružila Srbiji u dosadašnjem procesu evropskih integracija. On je izrazio nadu da će Austrija ostati jedan od glavnih zagovornika procesa proširenja i evropske perspektive država zapadnog Balkana koje su, kako je podsetio, kandidati ili potencijalni kandidati za članstvo u Evropskoj uniji."Budite uvereni da ćete u svom radu imati podršku svih institucija Republike Srbije kako bismo odnose između naših zemalja razvijali i činili sadržajnijim i bogatijim", rekao je Nikolić austrijskom ambasadoru.Predsednik Srbije je takođe izrazio uverenje da će novi austrijski ambasador učiniti sve da i ekonomski odnosi dobiju na novoj dinamici.Ajgner je ocenio da Srbija i Austrija imaju odlične bilateralne odnose koji su, kako je rekao, u znaku podrške austrijske vlade evropskom putu Srbije.

"Ujedinjenje Evrope neće biti moguće sve dok Srbija i ostale zemlje u regionu ne postanu punopravne članice EU", rekao je Ajgner na srpskom jeziku.

On je izrazio nadu da nije daleko dan kada će Srbija započeti pristupne pregovore sa Unijom i obećao dalju podršku zvaničnog Beča nastojanju naše zemlje da postane deo EU.

Ambasador je takođe izrazio nadu da različito gledište Beograda i Beča po pitanju Kosova i Metohije neće biti od presudnog značaja za bilateralne odnose.

Govoreći o izvrsnim odnosima dveju zemalja Ajgner je rekao da njih obeležava i veliki angažman austrijske privrede u Srbiji i intenzivna ekonomska razmena kojoj, kako je ocenio, sve više doprinosti srpska zajednica u njegovoj zemlji.

Predsednik Srbije će tokom dana primiti akreditivna pisma novog ambasadora Pakistana u Srbiji Gulama Farida Faruha, kao i ambasadora Vijetnama na nerezidencijalnoj osnovi Tran Sjuen Tuja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track