Završen sastanak Vučić - Dačić - Dinkić, razgovori teški

Vlada nije ugrožena

Završen sastanak Vučić - Dačić - Dinkić, razgovori teški

Politika -
Povod za okupljenje je odluka SPS-a i URS-a da sa vlasti u Smederevskoj Palanci skinu SNS, što je razljutilo Aleksandra Vučića

BEOGRAD - Sastanak lidera stranaka vladajuće koalicije kojem prisustvuju Ivica Dačić, Aleksandar Vučić i Mlađan Dinkić, koji je počeo je u 16 časova, završen je u 19 sati. Lideri vladajuće koalicije nisu davali izjave, ali se saznaje da su razgovori bili teški. Na sastanku je konstatovano da mora biti uvažena snaga SNS u formiranju lokalnih vlasti. Na to upućuje i poruka koju je lider naprednjaka i vicepremijer Vučić napisao pred sastanak na svojoj fejsbuk stranici:

"Danas sa koalicionim partnerima razgovaram o problemu u lokalnim samoupravama. Naprednjake niko ne može da ponižava i mora se poštovati dogovor o lokalu. Tema sastanka biće i nastavak borbe protiv kriminala i korupcije", napisao je Vučić.

SNS već duže vreme iskazuje nezadovoljstvo neažurnošću koalicionih partnera, posebno SPS, na preoblikovanju vlasti na lokalu po republičkom modelu. Neposredan povod za današnji sastanak je "slučaj Smederevska Palanka" gde su nedavno lokalni URS i SPS izbacili SNS iz vlasti.

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Branko Ružić ranije je rekao da Vlada nije ugrožena."Ne vidim da dešavanja na lokalu na bilo koji način ugrožavaju vladu. Svi nesporazumi su razjašnjeni, a na današnjem sastanku očekujem relaksaciju situacije", rekao je Ružić novinarima u Skupštini srbije.On je istakao da, što se tiče SPS nema problema da vlast na lokalnom nivou bude ista kao i na nivou države, i da smatra da takvih problema nema ni u SNS i URS.

Upitan o izjavi Aleksandra Vučića da će SPS snositi posledice zbog situacije u pojedinim lokalnim samoupravama, Ružić je rekao da to ne razume kao pretnju, već kao legitimnu reakciju na informacije koje je Vučić imao u tom trenutku, s ciljem da zaštiti interese SNS.Ružić je rekao i da je situacija u Zaječaru izdvojen primer i naveo da je to, ipak, pitanje odnosa SNS i URS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track