Dačić: Nema viza dok pričam sa Tačijem
Foto: Evropska Unija

Beli Šengen na snazi

Dačić: Nema viza dok pričam sa Tačijem

Politika -
Problem sa azilantima je trajan i zbog toga mora da se reši na pravi način, rekao premijer

SEVOJNO - Daleko smo od toga da će Srbiji biti ukinut bezvizni režim, a posebno je to nespojivo sa politikom ove vlade i nivoom odnosa koje imamo sa Evropskom unijom, rekao je premijer Srbije Ivica Dačić prilikom posete fabrici Impol Seval u Sevojnu. Zar mislite da je moguće da ja idem na razgovor sa Hašimom Tačijem i Ketrin Ešton, a da nam bude ukinut bezvizni režim, upitao je Dačić.

On je istakao da je problem sa azilantima trajan i da zbog toga mora da se reši na pravi način. Potrebno je primeniti mere koje će smanjiti broj azilanata, ali koje će biti civilizovane, kako ne bismo došli u situaciju da budemo tuženi sudu u Strazburu, rekao je Dačić.

Premijer Srbije je izneo podatak da smo pre dve godine imali 17.000 azilanata ka svim zemljama Evropske unije, a prošle godine 7.000 manje i izneo očekivanja da će u ovoj godini taj broj biti još manji. Ukoliko Srbija bude vodila konstruktivnu politiku, štiteći svoje nacionalne i državne interese, pokazujući istovremeno spremnost da bude deo rešenja, uveren sam da sigurno nećemo doživeti suspenziju vizne liberalizacije, rekao je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track