Tadić: Veljo, ne laži, osveži pamćenje!
Foto: Marina Lopacic

Mnogo se naljutio

Tadić: Veljo, ne laži, osveži pamćenje!

Politika -
Boris Tadić tvrdi da je Velimir Ilić izmislio skoro sve detalje sastanka sa Putinom. Kaže da je istina samo da je sastanka bilo

BEOGRAD - Fajt!Lidera DS Borisa Tadića žestoko je razljutila tvrdnja ministra građevinarstva i urbanizma Velimira Ilića da je tokom posete Moskvi u januaru 2008. godine Vladimiru Putinu predložio da skladište gasa gradi u Tuzli, a o čemu je Kurir pisao.Ilić je, podsetimo, u emisiji „Ćirilica“ na TV Hepi doslovce rekao:- Na ručku posle potpisivanja sporazuma Putin je pitao Borisa Tadića, tadašnjeg predsednika Srbije, šta Rusija može da učini za Srbiju, šta nam je u tom trenutku najvažnije. Na opšte zaprepašćenje prisutnih, Tadić je kao najveći prioritet naveo izgradnju skladišta gasa u napuštenim rudnicima soli kod Tuzle.Tadić tvrdi za Kurir da ništa od toga nije istina.- Velimir Ilić se očigledno zbunio prilikom davanja izjave o mom susretu sa Vladimirom Putinom. Ilić je rekao da sam Putinu na pitanje kako bi Rusija mogla da pomogne Srbiji, odgovorio da bi trebalo da investira u izgradnju skladišta gasa kod Tuzle. Istina je da sam to Putinu predložio kao odgovor na njegovo pitanje o zajedničkim investicijama NIS i „Gasproma“ u regionu, i to ne samo u Bosni i Hercegovini nego u svim susednim državama gde postoje rezerve gasa i nafte i prirodna skladišta - rekao je Tadić i dodao:- Takođe, Ilić tvrdi da je Putin nakon mog odgovora uvređen napustio razgovor, što je očigledna neistina. To je lako proverljivo u ruskim i domaćim medijima koji su pratili sastanak. Neistina je, takođe, i da tokom istog sastanka nisam dao Vojislavu Koštunici da sedne. U Rusiji, kao i u svakoj drugoj državi, protokol određuje isključivo predsednik-domaćin. U Ilićevoj izjavi istinito je samo da smo bili na sastanku s Putinom. Molim gospodina Ilića da osveži pamćenje kako nadalje ne bi dolazilo do sličnih zabuna.

Velja bez komentaraOdgovor Velimira Ilića na Tadićeve tvrdnje juče do zaključenja ovog broja nismo uspeli da dobijemo pošto nije odgovarao na pozive i poruke novinara Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track