Bojan Đurić: Prokić izneo lične uvrede
Foto: Rts

Bojan Đurić: Prokić izneo lične uvrede

Politika -
Biće izabran novi GO LDP-a u Beogradu. Ne mislim da bilo kome treba da lete glave zbog loših rezultat u Beogradu, naveo je Đurić

BEOGRAD - Poslanik Liberalno-demokratske partije Bojan Đurić izjavio je danas u Beogradu da su političke kritike u pismu funkcionera te stranke Nenada Prokića na rad LDP-a "apsurdne i neutemeljene", kao i da će mu na lične uvrede odgovoriti lično.

Prokić je u utorak uveče objavio pismo "Umesto govora na Glavnom odboru LDP-a" u kojem kritikuje rad te stranke. "LDP je u veoma lošem stanju. Oštrica LDP-a, po kojoj je bio prepoznatljiv, sasvim se istupila. Moramo ponovo da pronađemo politiku, jer smo je izgubili", naveo je Prokić u pismu "običnim clanovima" LDP-a i dodao da nema više procepa između LDP-a i drugih stranaka, a procep je osnov svake demokratije.

Đurić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da to pismo u najvećem delu sadrži lične uvrede, a da je ključna politička primedba da je LDP "izgubio oštricu" apsurdna i neutemeljena. Upitan da li je LDP podržavala stranačke sastanke nakon poraza na majskim izborima, Đurić je kazao da je ta stranka danima i nedeljama nakon izbora imala više sednica Predsedništva i Političkog saveta stranke kojima je prisustvovao i Prokić. Đurić je naveo da će biti izabran novi Gradski odbor LDP-a u Beogradu i da ne misli "da bilo kome treba da lete glave zbog loših rezultat u Beogradu, jer su se izbori u glavnom gradu sveli na izbore između (Aleksandra) Vučića i (Dragana) Đilasa".

"Oni (Beogradski odbor LDP-a) nisu radili katastrofalno loše. Glavni menadžer će biti u Glavnom odboru LDP-a i podsećam da je parlamentarna lista LDP-a u Beogradu dobila više glasova, nego na prethodnim izborima", rekao je Đurić. On je Prokićevu tvrđnju - da niko nije video finansijski izveštaj LDP-a sedam godina, takođe ocenio kao apsurd i naveo da se ti izveštaji razmatraju u "regularnoj proceduri". Đurić je naveo i da Prokić nije više poslanik u Skupštini Srbije, jer je bio 20. na poslaničkoj listi, a LDP je osvojila 19 mandata. On je istako i da Prokić nije izbačen iz stranke, već da je "kooptiran u Glavni odbor LDP-a". Upitan da li će Prokić dobiti sankcije zbog pisma, Đurić je odgovorio da "svako bira ko će biti u kom društvu".

U LDP-u su istakli da je Prokić to pismo objavio za Pešcanik i da je ono na zahtev predsednika LDP-a Čedomira Jovanovića stavljeno na zvanični portal stranke. Na internet strani LDP-a se navodi da Prokić nije došao na sednicu Glavnog odbora 28. oktobra, kao i da je na toj sednici trebalo da se razgovara o sadržaju pisma u otvorenoj i demokratskoj atmosferi. U LDP kažu da je na toj sednici koja je održana u nedelju Prokić izabran za člana Glavnog odbora. Prokić je ranije bio član Predsedništva LDP-a i poslanik u dva skupštinska saziva pre aktuelnog saziva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja