Veljović: Utvrditi motive i pozadinu prisluškivanja

Ko je slušao predsednika i premijera

Veljović: Utvrditi motive i pozadinu prisluškivanja

Politika -
Svi državni organi i celokupna javnost moraju sa ovim biti upoznati do kraja, rekao direktor policije

BEOGRAD - Direktor policije Milorad Veljović kaže da će tražiti da se utvrde razlozi i motivi, svi učesnici, ali i pozadina svega što se dešava oko prisluškivanja predsednika Srbije Tomislava Nikolića i prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića. Veljović je rekao da svi državni organi i celokupna javnost moraju sa tim biti upoznati do kraja.

"Svi državni organi i celokupna javnost moraju sa ovim biti upoznati do kraja. Ne bih želeo da ovo bude još jedan u nizu udaraca na formirane radne grupe koje se bave borbom protiv korupcije i organizovanog kriminala, a vezano pre svega za 24 privatizacije sa ciljem da se one rasformiraju, a njihov rad obesmisli", rekao je Veljović. Predsednik Nikolić i prvi potpredsednik Vlade Vučić otvoreno su izjavili da ih neko prisluškuje.

"Mi smo tu upali u zmijsko gnezdo, među ljude koji koriste visoke funkcije u mnogim službama da gospodare životima, među ljude koji su se drznuli da prisluškuju najpre mene, pa onda i Aleksandra Vučića. To će morati da se istraži do kraja. Tako u Srbiji ne može da se živi", rekao je predsednik Nikolić.

Predsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić danas je rekao da prisluškivanje državnog vrha nema nikakve veze s njim kao ministrom policije i da je, prema njegovim informacijama, Uprava kriminalističke policije tražila listinge ne znajući, kako oni kažu, da je u pitanju telefon Aleksandra Vučića. Dačić je rekao da je to nedopustivo, zbog čega su, kako je kazao, potrebne promene u MUP-u.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track