SRPSKI VOTERGEJT: Vrh policije ide u zatvor!
Foto: KURIR

Premijer najavio rasplet afere

SRPSKI VOTERGEJT: Vrh policije ide u zatvor!

Politika -
U narednih nekoliko dana javnost će biti upoznata sa detaljima prisluškivanja vrha države, zbog kojih će „pasti“ čelnici srpske policije. Formiran tim za ispitivanje slučaja

BEOGRAD - Brza akcija.Vrh policije, u kojem su i neki poznati funkcioneri, u narednih nekoliko dana biće potpuno promenjen i to zbog prisluškivanja predsednika Srbije Tomislava Nikolića, vicepremijera Aleksandra Vučića i predsednika Skupštine Nebojše Stefanovića.Prema informacijama Kurira, u MUP vlada opšti haos, što zbog najavljenih smena, što i zbog činjenice da su otkriveni funkcioneri i operativci pokušavali zapravo jedan drugom da smeste i da su se u toj igri poprilično zaigrali.Naš izvor navodi da je zbog ovog slučaja formiran poseban tim od pet-šest ljudi.- Tim se sastoji od stručnjaka za bezbednost, praćenje, telefonske komunikacije i SMS. Oni će imati obavezu da svakog dana obaveštavaju direktora policije - po čijem nalogu je tim i formiran - o postignutim rezultatima istrage, a on će o svemu lično obaveštavati Aleksandra Vučića - otkriva naš sagovornik. On kaže da je ključni problem u aferi „srpski Votergejt“ taj što ne postoji krunski dokaz.- Nigde nema naloga kojim je zatražen listing Vučićevih telefonskih razgovora. Ni u MUP, ni u BIA, niti u Telekomu, taj papir ne postoji - ističe naš sagovornik ukazujući da na tim listinzima nema sadržaja poruka, već samo brojeva sa kojih su pozivi primani ili prosleđivani.Koliko je situacija ozbiljna, ukazuje i izjava ministra policije Ivice Dačića koji je odmah nakon otkrivanja afere jasno i glasno poručio da će smeniti ceo vrh policije koji je umešan u ovu priču.- Ne zanima me na kojoj su funkciji! Celokupan vrh policije biće smenjen, uhapšen i procesuiran ako se ispostavi da je umešan u ovaj slučaj - rekao je Dačić.Sličnu izjavu dao je i direktor policije Milorad Veljović. On je do ponedeljka odsutan zbog operacije, ali, kako je sam najavio, prekinuće bolovanje kako bi se lično pozabavio ovim predmetom.- Insistiraću da se utvrde razlozi i motivi, svi učesnici, ali i pozadina svega što se dešava u vezi s prisluškivanjem - rekao je Veljović.

Vučiću su službe presretale pozive
Vučiću su službe presretale pozive

Nikolića su prvo počeli da uhode
Nikolića su prvo počeli da uhode

Mihajlović: Želimo epilog afereZainteresovanost za rešenje slučaja prisluškivanja pokazala je i ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović.- Posebno mi je značajno da javnost bude upoznata sa tim zato što je u Srbiji poslednjih deset godina gotovo postala praksa da se otvaraju razne afere, a da se nijedna ne zatvori i da ne znamo epilog toga. Došlo je vreme da znamo šta se desilo i da ko god je za to odgovoran, snosi određene posledice - kazala je ona.

Omerović: Opasan skandalČlan Odbora za kontrolu službi bezbednosti Meho Omerović rekao je da je prisluškivanje desetina hiljada građana, među kojima su predsednik Srbije i potpredsednik Vlade zadužen za borbu protiv korupcije - „neviđen i veoma opasan skandal“.- Ako lično načelnik UKP daje naloge za prisluškivanje predsednika države, šta obični građani mogu očekivati - upitao je Omerović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track