Indonezija podržava integritet Srbije na Kosovu
Foto: Tanjug

Puna podrška

Indonezija podržava integritet Srbije na Kosovu

Politika -
Šef visoke parlamentarne delegacije Indonezije Milton Pakpahan sastao se sa direktorom Kancelarije za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Miletom Radojevićem

BEOGRAD - Šef visoke parlamentarne delegacije Republike Indonezije Milton Pakpahan rekao je, na sastanku s direktorom Kancelarije za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Miletom Radojevićem, da Indonezija nastavlja da daje "punu podršku teritorijalnom integritetu Republike Srbije na Kosovu i Metohiji". Na sastanku u Beogradu zaključeno je da međuverska saradnja dve zemlje ima dobru perspektivu i najavljeno da bi Srbiju uskoro trebalo da poseti ministar vera Republike Indonezije, saopštilo je Društvo srpsko-indonežanskog prijateljstva Nusantara.

Radojević je, kako je saopšteno, upoznao goste sa religijskom slikom Srbije i ukazao na postojanje skladnih međuverskih odnosa državnih organa i crkava i verskih zajednica u našoj zemlji. Direktor Kancelarije je posebno naglasio da Srbija nastavlja međuverski dijalog sa Indonezijom i najavio da će državno-verska delegacija naše zemlje biti gost Indonezije u prvoj polovini 2013. na Drugom međuverskom dijalogu Srbije i Indonezije.

Radojević je zahvalio prijateljima iz Indonezije na principijelnom stavu Indonezije da nastavi čvrstu podršku teritorijalnom integritetu Srbije na KiM i upoznao goste i sa teškim položajem srpske zajednice na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Indonezije Samuel Samson koji je naveo da je Prvi međuverski dijalog Srbije i Indonezije u Beogradu, održan u aprilu prošle godine, potpunosti dao pozitivnu sliku međuverskih odnosa u Srbiji. Sastanku su prisustvovali i predsednik Društva srpsko-indonežanskog prijateljstva Nusantara Aleksandar Raković i državni službenici Kancelarije za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Dragan Novaković, Tomislav Branković i Vladimir Todić, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track