Dačić: Moguća promena vlasti u Beogradu

Pregovori

Dačić: Moguća promena vlasti u Beogradu

Politika -
Ta mogućnost postoji, ali o tome nije bilo razgovora, kazao večeras premijer

BEOGRAD - Premijer i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da mogućnost promene gradske vlasti u Beogradu postoji, ali da o tome nije bilo razgovora. "Mogućnost postoji, ali o tome nije bilo razgovora", kazao je Dačić novinarima u Beogradu.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je danas da ne vidi razlog za promenu vlasti u glavnom gradu istakavši da njegova Demokratska stranka ima "čvrst koalicioni sporazum" sa Partijom ujedinjenih penzionera Srbije i "dogovor" sa Socijalističkom partijom Srbije. "Imamo čvrst koalicioni sporazum sa Partijom ujedinjenih penzionera Srbije i dogovor sa Socijalističkom partijom Srbije sa kojima nikad nismo ni potpisali koalicioni sproazum. Funkcionišemo kao vlast i ne vidim da bilo ko treba da menja nešto je bila jasna volja građana", rekao je Đilas novinarima u Skupštini grada upitan o nameri Srpske napredne stranke da menjaju gradsku vlast.

Lider naprednjaka Aleksandar Vučić izjavio je bespredmetno razgovarati o promeni vlasti u Beogradu, pošto postoji većina. "Ne želim da se izjašnjavam po pitanju promene vlasti u Beogradu. Video sam da predstavnici DS i PUPS-a imaju sami većinu, tako da je bespredmetno o tome dalje razgovarati", preneli su mediji Vučićevu izjavu u Novom Sadu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja