Nikolić na proleće u poseti Izraelu
Foto: Beta

Mrkić završio posetu Izraelu

Nikolić na proleće u poseti Izraelu

Politika -
Izraelci imaju želju da investiraju u Srbiju, kaže šef srpske diplomatije

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić radnim ručkom i razgovorom sa izraelskim kolegom Avigdorom Libermanom završio je danas dvodnevnu posetu Izraelu. Mrkić je ocenio da je poseta bila "prijatna, prijateljska i vrlo korisna" i dodao da je dogovoreno da na proleće 2013. godine predsednik Srbije Tomislav Nikolić poseti Izrael.

"Imamo interesa posebno da sarađujemo u oblasti poljoprivrede. Razgovarali smo o raznim mogućnostima. Normalno, Izraelci i dalje imaju želju da investiraju u Srbiju, s obzirom da mi sad stvaramo najbolje moguće uslove da investicije stižu. Bilo je puno reči o tome", rekao je Mrkić u telefonskoj izjavi.

Šef srpske diplomatije naveo je da je u ponedeljak bio primljen kod izraelskog predsednika Šimona Peresa. Dodao je da su svi razgovori sa izraelskim zvaničnicima bili vrlo srdačni što, kako je rekao, odgovora odnosima i bliskosti dva naroda.

"Potpisali smo jedan sporazum iz oblasti rada i zapošljavanja, koji je bio spreman. U toku su pripreme i jednog broja drugih sporazuma koji će drugi resorni ministri uskoro potpisivati", rekao je Mrkić.

Ministar spoljnih poslova Srbije rekao je da je u razgovorima sa izraelskim zvaničnima bilo reči i o regionalnim pitanjima kao i o pitanjima "od interesa za čitav svet".

Mrkić je tokom posete Izrealu posetio muzej holokausta Jad Vašem, gde je položio venac u spomen žrtvama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track