Srbi traže da se Jović brani sa slobode
Foto: Kim

Blokirali ulicu u Mitrovici

Srbi traže da se Jović brani sa slobode

Politika -
Tereti se da je iz neposredne blizine ispalio više projektila u pripadnike Kfora od kojih je dvojicu ranio, dok je živote ostalih doveo u opasnost

KOSOVSKA MITROVICA - Nekoliko desetina Srba blokiralo je jutros na pola sata ulicu koja vodi prema zgradi Kancelarije za Kosovo i Metohiju u severnom delu Kosovske Mitrovice zahtevajući da se Slavoljubu Joviću, zvanom Pagi, omogući odbrana sa slobode.Predsednik Srpskog nacionalnog veća Kosovske Mitrovice Nebojša Jović izjavio je da očekuje da se direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjasni o tome da li će Joviću biti omogućena odbrana sa slobode ili ne.

"Ne želimo da budemo remetilački faktor, želimo da se razgovori Beograda i Prištine odvijaju u miru. Ponovili smo i danas naš zahtev da se Pagiju omogući odbrana sa slobode", rekao je Jović, brat uhapšenog.

Građani koji su blokirali ulicu koja vodi od glavnog mosta na Ibru prema naselju Bošnjačka mahala nosili su majice na kojima je bilo ispisano "Sloboda za Pagija", a za sutra u podne je ovim povodom zakazan novi protest Srba u Kosovskoj Mitrovici.

Viši sud u Kraljevu odredio je pritvor do 30 dana Slavoljubu Joviću zvanom Pagi i pokrenuo istragu protiv njega zbog sumnje da je 1. juna 2012. u Rudaru, kod mosta na reci Ibar, pokušao da ubije pripadnike Kfora.

Jović se tereti da je iz neposredne blizine ispalio više projektila u pripadnike Kfora od kojih je dvojicu ranio, dok je živote ostalih doveo u opasnost.

Na teret mu se stavlja krivčno delo teško ubistvo u pokušaju, kao i nedozvljeno držanje oružja i ekspolozivnih materija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track