Nikolić i Sidov o saradnji Srbije i Kosova
Foto: Printscreen

Borba protiv korupcije

Nikolić i Sidov o saradnji Srbije i Kosova

Politika -
Izvestilac PS SE Sidov ocenio je da fokus interesovanja mora biti na ljudima koji žive na Kosovu, kojima treba obezbediti dostupnost državnih organa i institucija pravosuđa, saopštilo je Ministarstvo pravde i državne uprave

BEOGRAD - Državni sekretar Ministarstva pravde i državne uprave Danilo Nikolić sastao se sa izvestiocem Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PS SE) Bjornom fon Sidovom, sa kojim je razgovarao o uspostavljanju saradnje državnih organa Srbije i organa privremene samouprave na Kosovu i Metohiji.

Izvestilac PS SE Sidov ocenio je da fokus interesovanja mora biti na ljudima koji žive na Kosovu, kojima treba obezbediti dostupnost državnih organa i institucija pravosuđa, saopštilo je Ministarstvo pravde i državne uprave.

Sidov je, kako je navedeno, ukazao na značaj saradnje među institucijama pravosuđa, posebno antikorupcijskih tela iz Srbije i sa prostora Kosova.

Nikolić je istakao je da je veoma značajna saradnja sa Euleksom, posebno kad je u pitanju borba protiv korupcije, i dodao da veruje da će se saradnja postići i uz pomoć Umnika, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track