Srbi iz Mitrovice traže oslobađanje Slavoljuba Jovića
Foto: Ap Beta

Miting

Srbi iz Mitrovice traže oslobađanje Slavoljuba Jovića

Politika -
Miting će početi u podne, na Trgu braće Milić u blizini glavnog mosta na Ibru. Uhapšeni Jović je radnik Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici

KOSOVSKA MITROVICA - Protest pod sloganom "Sloboda za Pagija - stop hapšenjima" u organizaciji lokalnog Štaba za vanredne situacije biće održan u petak u Kosovskoj Mitrovici. Slavoljub Jović-Pagi je uhapšen 31. oktobra. Osumnjičen je za pokušaj ubistva vojnika Kfora 1. juna u selu Rudare. Viši sud u Kraljevu odredio mu je pritvor do 30 dana.

Srbi su se 1. juna u Rudaru kod Zvečana sukobili sa vojnicima Kfora koji su pokušali da uklone barikadu. Ranjenih je bilo na obe strane. Predsednik Srpskog nacionalnog veća Kosovske Mitrovice i brat uhapšenog Slavoljuba Jovića, Nebojša, rekao je da će na mitingu, tražiti od direktora vladine Kancelarije Aleksandra Vulina da se izjasni o zatevu da se Jović brani sa slobode.

"Znamo da Vulin ne može uticati na to da li će Jović biti pušten iz pritvora ili ne, ali je važno da se sazna njegov stav", rekao je Jović.

Brat uhapšenog je dodao da smatra da bi "Vulin morao podržati Slavoljuba Jovića ne samo zbog zasluga u odbrani grada više od decenije već i zbog slanja pozitivnog signala građanima koji sve više ističu da im je država okrenula leđa".

Miting će početi u podne, na Trgu braće Milić u blizini glavnog mosta na Ibru. Uhapšeni Jović je radnik Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track