Vučić: Tužilac odlučuje da li će Mišković biti na udaru

Borba protiv korupcije

Vučić: Tužilac odlučuje da li će Mišković biti na udaru

Politika -
Za dva ili najkasnije tri dana, videćete novu veliku akciju, nove predmete koji se otvaraju, koje radi radna grupa pri Birou, a sledeće nedelje možda još i veću, kaže potpredsednik Vlade

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je večeras da za dva do tri dana sledi nova velika akcija protiv korupcije, i da se vode predistražne radnje o poslovanju firmi vlasnika Delte Miroslava Miškovića. "Za dva ili najkasnije tri dana, videćete novu veliku akciju, nove predmete koji se otvaraju, koje radi radna grupa pri Birou, a sledeće nedelje možda još i veću", rekao je Vučić. On je izneo da te akcije nisu vezane za "aferu Agrobanka", već za jedan od 24 predmeta spornih privatizacija i poslovanja pojedinih firmi.

Upitan da li će na udaru tužilaštva biti Mišković, Vučić je rekao da to zavisi od tužioca, ali je pomenuo predistražne radnje u vezi sa pojedinim Miškovićevim firmama. Vučić je rekao da je "afera Agrobanka" daleko od završetka i da nekadašnji predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Jožef Kasa, priveden u toj akciji, "nije najveće političko ime".

Upitan o uticaju postavljanja Dragana Džajića za predsednika Radne grupe u Crvenoj zvezdi dok se protiv njega vodio sudski postupak, Vučić je rekao da on ne imenuje nikoga u toj radnoj grupi, već da je Džajića zamolio da prihvati tu funkciju. "Nije u mojoj nadležnosti (abolicija) nego u nadležnosti predsednika. Mislim da je Nikolić doneo odličnu odluku, koja je u skadnu sa Ustavom", rekao je Vučić. Prvi potpredsednik Vlade je rekao da se slaže s ocenom šefa Delegacije EU Vensana Dežera o stagnaciji i nazadovanju Srbije u borbi protiv korupcije od 2007. do 2012. godine, i istakao da je nova vlada to već popravila. "Očekujem da će u izveštaju u martu percepcija građana biti drugačija i da će ljudi videti stvarne rezulate, i da će iz EU doći drugačije mišljenje od sadašnjeg", rekao je Vučić. On je naveo da je utvrđen Nacrt za strategiju za borbu protiv koprucije, a da će do kraja januara biti donet i Zakon o poreklu imovine. Vučić je najavio i da će posetiti SAD gde će se sresti sa visokim zvaničnicima Stejt dipartmenta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja