Vuk Gotovinovom advokatu: Nisam vaš tip, nemam krv na rukama

Jeremić opleo po Gotovininom advokatu

Vuk Gotovinovom advokatu: Nisam vaš tip, nemam krv na rukama

Politika -
Hrvati optužili Jeremića da je slagao kako je zakazao sednicu GS UN zbog presude Gotovini i Markaču, a onda ih on žestoko poklopio

BEOGRAD - Hrvati mu ne daju mira.Predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić ušao je juče u virtuelni rat s Hrvatima na Tviteru. Prvo su hrvatski mediji objavili da nije tačno da je Jeremić za 10. april 2013. zakazao sednicu na kojoj bi se raspravljalo o presudi generalima Gotovini i Markaču, tvrdeći da je ta sednica zakazana dva meseca ranije, a bivši ministar spoljnih poslova im je na to žestoko odgovorio.- Žalostan pokušaj obmane, uz uvrede. Propaganda - napisao je Jeremić na svom nalogu na Tviteru. U drugom komentaru Jeremić je dodao da će „nažalost, biti još puno provokacija do 10. aprila“.- Da nije tužno, bilo bi smešno. Da li će se izviniti zbog ove neistine, šta mislite? - napisao je on. Osim toga, Jeremić je imao i raspravu sa Lukom Mišetićem, advokatom Ante Gotovine. Advokat generala Gotovine je prvo na Tviteru napisao: „Pojeo Vuk magare?“Na to mu je Vuk uzvratio:- Da li biste prihvatili da mi budete advokat prilikom potencijalne tužbe za klevetu Jutarnjeg lista?Mišetić mu je na to odgovorio da ne može jer je preopterećen pisanjem tužbi za klevetu protiv sudija UN koje osporavaju presude vlastitog suda. Usledio je i Jeremićev odgovor:- Znao sam od početka da nemam šanse da vas dobijem. Nisam vaš tip. Nemam ničiju krv na rukama.Podsetimo, Jutarnji list je u tekstu pod naslovom „Skandal u Generalnoj skupštini UN“ naveo da je Jeremić lagao kad je saopštio da je za 10. april zakazao javnu raspravu o ulozi i učinku međunarodnih ad hok krivičnih tribunala jer je u pitanju redovna rasprava o radu Haškog tribunala, koja je ranije zakazana, i to 21. septembra.

Indeks: Jeremić je u pravuDa je predsednik GS UN Vuk Jeremić u pravu, potvrdio je i hrvatski portal Indeks, koji navodi da se veb-strani UN nalazi raspored održanih sednica u kojem se vidi da je rasprava o Međunarodnom sudu održana 15. oktobra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track