Ništa nas neće zaustaviti u obračunu sa korupcijom i kriminalom

Poruka potpredsednika Vlade

Ništa nas neće zaustaviti u obračunu sa korupcijom i kriminalom

Politika -
Aleksandar Vučićkaže da zbog borbe protiv korupcije sada ima više neprijatelja nego ikada, ali je uveren da će nakraju pravda pobediti

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kaže da zbog borbe protiv korupcije sada ima više neprijatelja nego ikada, ali je poručio da će u toj borbi "skuplje prodati kožu nego što su (neki) mislili".

"Pošteno ću se boriti i uveren sam da će na kraju krajeva sistem pravde pobediti, a kakav će ishod na kraju da bude, u smislu moje lične i političke borbe, to je neizvesno. Danas imam i u ličnom i političkom smislu više neprijatlja nego ikada", kazao je Vučić.

To su, prema njegovim rečima, "ljudi koji će naći hiljadu argumenata da kažu sve najlošije i najgore jer niko neće da dozvoli da ono što je stvarao protivpravnim putem godima ili decenijama, sada izgubi za sedam, 10 ili 20 dana". "Njihov odgovor će biti još žešći i još jači, ali jedino što mogu da garantujem ljudima u Srbiji je da ću skuplje prodati kožu nego što su mislili", kazao je Vučić.

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić kaže da se privođenjem funkcionera pojedinih stranaka u dosadašnjoj borbi protiv korupcije ne udara ni na jednu stranku, već na kriminalce, a da među predmetima koji se ispituju ima četiri ili pet ogromnih, "koji su počeli da tresu Srbiju ili će je tek protresti".

"Azotara i Agrobanka su dva primera predmeta na kojima rade najozbiljniji stručnjaci i ljudi, oni rade danonoćno na 24 predmeta, koje nismo izmislili mi. Oni su od vitalnih interesa za našu zemlju, jer je tu 15 velikih privatizacija sprovedeno na loš način…Tu ima četiri ili pet strašno važnih predmeta, ogromnih, koji su ili počeli da tresu Srbiju ili će tek protresti, koji obuhvataju politički, ekonomski, establišment podzemlja, ako mogu tako da kažem, i sve ćete da vidite kako je uvezano", rekao je Vučić.

Prvi potpredsednik vlade je odbacio kritike o selektivnosti u borbi protiv korupcije, navodeći da u borbi protiv korupcije neće biti nikakve selekcije.

"Tu se ne udara na DS, tu se udara na kriminalce, a sud će reći da li smo u pravu ili ne", rekao je Vučić, a na pitanje da li se udara na SPS, budući da je među privedenima juče i Radoslav Vujačić, rekao da misli da je on u SPS i u "Srbijagasu".

"Tu su umešane velike firme, kompanije, velika i moćna imena, kao što je očigledno da su umešane i političko finansijske strukture koje su uvek i u svemu. (Zvonimir) Nikezić je veliki stručanjak, ne postoji privatizacija koja je bez njega sprovedena, kao ni banka koja je bez njegovog mešanja sprovela restrukturiranje. Sve što uzmete, tu je taj čovek", rekao je Vučić.

Na pitanje da li će uspeti u borbi protiv korupcije, on je odgovorio da će se pošteno boriti i da je uveren da će na kraju pravda pobediti.

"Kakav će konačan ishod da bude u smislu lične i političke borbe, to je veoma neizvesno. Danas imam i u političkom i u ličnom smislu više neprijatelja nego ikada…Znam da će njihov odgovor biti još žešći i jači, ali garantujem da ću skuplje prodati kožu nego što su mislili", rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track