Najnovije vesti

Stanković ne očekuje incidente na jugu Srbije

Preševo, Bujanovac i Medveđa

Stanković ne očekuje incidente na jugu Srbije

Politika
Predsednika Koordinacionog tela Vlade Srbije za Preševo, Bujanovac i Medveđu očekuje ponovo isticanje albanske zastave i intoniranje himne

BEOGRAD - Predsednika Koordinacionog tela Vlade Srbije za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković izjavio je jutros da ne očekuje da će biti incidenata na jugu Srbije povodom obeležavanja Dana zastave - 28. novembra, ali da očekuje ponovo isticanje albanske zastave i intoniranje himne.

On je istakao da ima utisak da se daju samo političke izjave, a da državni organi ne rade svoj posao i poručio da zakon mora biti jednak za sve.

Stanković se osvrnuo i na nedavno postavljanje spomenika u Preševu borcima Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe (OVPBM).

"Ako je spomenik postavljen na tom mestu bez dozvole Zavoda za zaštutu spomenika kulture iz Niša, onda se postavlja pitanje šta rade državne inspekcije na tom prostoru, da li su državni organi preduzeli zakonom predviđene mere", upitao se Stanković.

On je ukazao i na nelogičnost države Srbije koja je 2. maja 2001. godine amnestirala pripadnike OVPBM i, kako je kazao, decidno rekla da su pripadnici OVK sa područja Bujanovca, Preševa i Medveđe amnestirani ako su učinili krivično delo terorizma i da se prekidaju sve istražne radnje, svi postupci protiv njih.

Govoreći o aktivnostima Koordinacionog tela koje on vodi, Stanković je naglasio da je u subotu počeo kurs srpskog jezika za pripadnike albanske narodnosti, da su u toku pregovari za izgradnju zgrade u Bujanovcu za Ekonomski fakultetu i da se potpisuju ugovori o subvencijama za mala i srednja preduzeća.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...