Pusićeva: Smiriti tenzije i držati kontakte sa Srbijom

Pusićeva: Smiriti tenzije i držati kontakte sa Srbijom

Politika -
storija nas uči da je neobično važno između suseda, naročito naše dve susedne zemalje, držati komunikaciju, rekla je ministarka spoljnih poslova

ZAGREB - Ministarka spoljhih i evropskih poslova Hrvatske Vesna Pusić založila se danas u Zagrebu za nastavak saradnje sa Srbijom i smirivanje napetosti posle oslobađajuće presude Žalbenog veća Haškog suda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Prva potpredsednica hrvatske vlade rekla je i da je potrebno "odgovorno vođstvo" u cilju "rešavanja, stišavanja tenzija" i "postizanja onoga što je moguće u datim okolnostima".

"Istorija nas uči da je neobično važno između suseda, naročito naše dve susedne zemalje, držati komunikaciju, držati kontakte, sarađivati na onim temama na kojima možemo i voditi politički proces a ne ga prepustiti stihiji", rekla je Vesna Pusić novinarima, na marginama četvrtog Foruma civilnog društva Zapadnog Balkana.

Ona je navela da Hrvatska i Srbija sarađuju "u nizu stvari koje možda u ovome trenutku nisu politički tako vidljive i tako osetljive, ali su važne za dve susedne zemlje".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track