Vučić sledeće nedelje u SAD sa Leonom Panetom
Foto: KURIR

Od 6. do 8. decembra

Vučić sledeće nedelje u SAD sa Leonom Panetom

Politika -
To će biti prvi sastanak najvišeg zvaničnika Pentagona sa nekim od srpskih funkcionera, a predviđen je i susret sa sefom Biroa Nacionalne garde Frenkom Grasom

VAŠINGTON - Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić boraviće u poseti Sjedinjenim Američkim Državama od 6. do 8. decembra, gde će imati niz susreta na visokom nivou u Pentagonu, Stejt departmentu i američkom Kongresu, rečeno je u ambasadi Srbije u Vašingtonu. Vučić će se tokom posete sastati sa američkim sekretarom za odbranu Leonom Panetom, što će biti prvi sastanak najvišeg zvaničnika Pentagona sa nekim od srpskih funkcionera, a predviđen je i susret sa sefom Biroa Nacionalne garde Frenkom Grasom.

Ministar odbrane će tokom boravka u Vašingtonu održati i brifing u Kongresu SAD na temu "Srbija i evrointegracije", što je organizovano u saradnji ambasada Srbije i Kipra, koji trenutno predsedava Evropskom unijom. Takođe, Vučić će imati i susrete u Stejt departmentu, a poslednjeg dana boravka 8. decembra boraviće u Ohaju, gde će obići Nacionalnu gardu te američke savezne države.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane je prošle nedelje učestvovao na međunarodnom bezbednosnom forumu u Halifaksu u Kanadi, gde je razgovarao sa nizom zvaničnika iz tog sektora, među kojima su bili i ministar odbane Kanade Piter Mekej i državni sekretar ministarstva odbrane Nemačke Kristijan Smit.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track