Dveri tribinama poništavaju vojvođansku autonomiju
Foto: Tanjug

U inicijativi

Dveri tribinama poništavaju vojvođansku autonomiju

Politika -
Član rukovodstva Dveri Ivan Kostić pozvao je sve stranke i organizacije da se u druže radi ukidanja autonomije

PANČEVO - Dveri su Pančevu počele seriju tribina na kojima će objašnjavati razloge za ukidanje autonomije Vojvodine. Akademik Kosta Čavoški je na tribini "Zašto smo za ukidanje Autonomne Pokrajine Vojvodine" ocenio da se iza insistiranja na autonomiji Vojvodine kriju separatističke težnje političkog rukovodstva u Novom Sadu.

"Na delu je pokušaj stvaranja države u državi, zatim novog identiteta kod Srba iz takozvane Vojvodine, kako bi se u pogodnom trenutku pod vidom bržeg ulaska u EU, odnosno Mađarsku a možda delom i Hrvatsku, taj deo Srbije otcepio kao što je učinjeno s Kosovom i Metohijom", rekao je Čavoški.

Član rukovodstva Dveri Ivan Kostić pozvao je sve stranke i organizacije da se u druže radi ukidanja autonomije.

"Ne smemo dozvoliti da Srbi sa ovih prostora služe vojsku u neprijateljskim državama kao što je to bilo 1914. i 1941. i zato ćemo ući u svako selo i grad u severnoj Srbiji da bismo rekli stop manipulacijama i lažima koje se serviraju iz Novog Sada", rekao je Kostić.

Prema njegovim rečima, nakon ukidanja autonomije, ljudi će osetiti slobodu i finansijski boljitak, jer danas 1.300 lažnih autonomaša u Novom Sadu dobijaju platu umesto da taj novac ide lokalnim samoupravama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track