Mrkić o golgoti Srba na Kosovu sa Ban Ki-munom

Šef srpske diplomatije

Mrkić o golgoti Srba na Kosovu sa Ban Ki-munom

Politika -
Mrkić je kazao da Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova, istakavši da je to poručio u svim razgovorima koje je vodio u Njujorku. On je rekao i da se taj stav Srbije razume i da to niko neće ni tražiti od Srbije

NJUJORK - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić sastaće se popodne u Njujorku, po lokalnom vremenu, sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Ban Ki-munom.

Nakonsednice Saveta bezbednosti UN na kojoj je predstavljen redovan tromesečni izveštaj o stanju na Kosovu i Metohiji, Mrkić je pred sastanak sa Banom u sedištu svetske organizacije na Ist riveru, rekao da će u razgovoru ponoviti stavove koje je izneo na sednici, i da će se osvrnuti i na izveštaj koji je prezentovan.

"Osvrnuću se na izveštaj, koji je bio dosta faktografski, a moglo je da u njemu bude više odraza onoga kako srpski narod pati i žrtvuje se na Kosovu i Metohiji. Uticaćemo da sledeći izveštaj bude još realniji u odnosu na to šta se tamo događa", dodao je šef srpske diplomatije.

Mrkić je kazao da Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova, istakavši da je to poručio u svim razgovorima koje je vodio u Njujorku. On je rekao i da se taj stav Srbije razume i da to niko neće ni tražiti od Srbije.

Šef srpske diplomatije je naglasio da je u UN posebno pomenuo trgovinu ljudskim organima i da su o tome govorili i predstavnici svih drugih država.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track