Selaković: Hag pljunuo u lice srpskim žrtvama
Foto: Tanjug

Sramna presuda u Hagu

Selaković: Hag pljunuo u lice srpskim žrtvama

Politika -
Ministar pravde Srbije izjavio da je Haški sud pokazao da nema međunarodne pravde i prava

BEOGRAD - Ministar pravde Srbije Nikola Selaković danas da je Tribunala u Hagu odlukom da oslobodi Ramuša Haradinaja drugi put za 10 dana "pljunuo u lice srpskim žrtvama" i pokazao da nema međunarodne pravde i prava.

Tribunal je danas po drugi put oslobodio bivšeg vođu tzv. OVK Ramuša Haradinaja krivice za zločine nad civilima na zapadu Kosova 1998. godine. Zajedno sa Haradinajem, tadašnjim zapovednikom albanske paravojske u području Dečana, oslobođeni su i njemu potčinjeni Idriz Baljaj i Ljah Brahimaj.

"Drugi put za 10 dana haški Tribunal je pljunuo u lice srpskim žrtvama i pokazao da nema međunarodne pravde i prava, posebno u situaciji kada je Srbija pokazala kako treba sankcionisati ratne zločine", rekao je Selaković novinarima u pauzi skupa u Palati Srbija.

Po njegovim rečima, odluka Tribunala je sramota za međunarodno pravo i pravdu, i sada je pred Srbijom dilema da li i kako treba nastaviti saradnju s Tribunalom. "To je sada na Vladi", rekao je Selaković i dodao da je vrlo važno da zauzme jedinstven stav, potreban Srbiji kao što je to bilo kada je Tribunal oslobodio hrvatske generale Mladena Markača i Antu Gotovinu. Na pitanje kako će današnja odluka Haga uticati na pregovore s Prištinom, Selaković je kazao da su na taj proces uticale mnogo manje stvari, tako da će i ovo uticati na položaj pregovaračkog tima Srbije u tom procesu, a posebno na odnose među ljudima na Kosovu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track