Haradinaj u Prištini: Ovo je "međunarodna pravda"
Foto: TANJUG

Spremaju slavlje

Haradinaj u Prištini: Ovo je "međunarodna pravda"

Politika -
Dočekali ga supruga Anita, Hašim Tači sa zamenicima
1 / 9

PRIŠTINA - Lider albanske partije Alijansa za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, pošto ga je danas Haški tribunal oslobodio za ratne zločine, izjavio je na aerodromu u Prištini da je i "međunarodna pravda potvrdila pravičan i čist put bivše OVK"...

Pred više hiljada građana na aerodromu "Adem Jašari" u Prištini, Haradinaj je rekao da je, iako je bio akter u procesu koji je pred Haškim tribunalom dugo trajao, uvek živeo s građanima i institucijama Kosova, da se radovao uspesima i suočavao se s problemima i izazovima s kojima se Kosovo susretalo. "Danas sam radostan da je i međunarodna pravda potvrdila da je naš put za slobodu bio čist i pravičan. To nam daje veru da je i put pred nama dobar i da ćemo moći zajedno da prevaziđemo izazove koji nas očekuju. Ja vas uveravam da ću raditi sa svima vama kako bismo razvili zemlju, da idemo pred izazove i da postignemo nove uspehe", rekao je Haradinaj.

Lidera Alijanse su prvi docekali njegova supruga Anita Haradinaj, lokalni premijer Hašim Tači i njegovi zamenici Hajredin Kuči i Bedžet Pacoli i najviši zvaničnici AZBK, na čelu sa prvim potpredsednikom Bljerimom Šsaljom. U čast povratka Haradinaja na aerodromu je bila postrojena i počasna četa Bezbednosnih snaga Kosova.

Specijalni avion u kojem su pored Haradinaja bili i Ljah Brahimaj i Idriz Baljaj, koji su danas takođe oslobođeni optužnice, na prištinski aerodorom sleteo je 17.15. Haradinaj će se građanima Kosova obratiti u 19 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja