Srbi na Kosovu da slušaju Vladu Srbije

SPS

Srbi na Kosovu da slušaju Vladu Srbije

Politika -
Moje pojedine kolege lični interes stavljaju iznad svega. To se vidi kad se ne spomenu Srbi južno od Ibra, koji čine dve trećine Srba na Kosovu, rekao je Dejan Radenković u Skupštini Srbije

BEOGRAD - Poslanik Socijalističke partije Srbije (SPS) Dejan Radenković izjavio je danas da politički predstavnici Srba na Kosovu i Metohiji treba da budu racionalni i slušaju šta se dogovori državni vrh, jer je to dobro za Srbe u Pokrajini.

"Moje pojedine kolege lični interes stavljaju iznad svega. To se vidi kad se ne spomenu Srbi južno od Ibra, koji čine dve trećine Srba na Kosovu", rekao je Radenković novinarima u Skupštini Srbije.

Poslanik SPS je istakao da interesi Srba i drugih građana na Kosovu moraju da budu najvažniji i naveo da su prelazi između centralne Srbije i Kosova definisani Rezolucijom 1244.

"Svaki protest koji ima smisla je opravdan...Ne možete da vam niko ne valja godinama, ni prošla vlada, ni međunarodna zajednica, ni država. Ne mislite valjda da neko radi nešto protiv svog naroda", naveo je Radenković.

Poslanik Demokratske stranke Srbije Marko Jakšić optužio je danas vladu i predsednika Srbije da su sprovođenjem sporazuma sa Prištinom "zabili nož u leđa" kosovskim Srbima. Jakšić se izvinio građanima severa Kosova što je u maju lobirao kako bi Nikolić postao predsednik Srbije.

Predstavnici Srba sa severa Kosova najavili su da neće poštovati sporazum o integrisanom upravljanju prelazima sa Prištinom jer smatraju da se time formira granica ka centralnoj Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track