Haradinaj spreman za saradnju s Tačijem

Sarađivali su i 1999.

Haradinaj spreman za saradnju s Tačijem

Politika -
Zategnuti odnosi Tačija i Haradinaja u poslednjih desetak godina naglo su se promenili pre nekoliko meseci

PRIŠTINA - Predsednik Alijanse za budućnost Kosova (AZBK) Ramuš Haradinaj izjavio je večeras da je spreman da sarađuje sa sadašnjim "premijerom Kosova" Hašimom Tačijem i da je jedino preduslov te saradnje da ima mogućnosti za rad.

"Nismo razgovarali o detaljima, ali sam spreman da sarađujem s gospodinom Tačijem", rekao je Haradinaj u zajedničkom interviju za RTK, RTV 21 i Klan Kosova, koji su vodili glavni i odgovorni urednici tih televizijskih stanica s nacionalnom frekvencijom. "Upoznat sam s izazovima s kojima se suočava vlada i njenim unutrašnjim izazovima, ali mi ne možemo da idemo na nove izbore pre nego što pripremimo naše predloge i pre nego što završimo izbornu reformu", kazao je on.

Zategnuti odnosi Tačija i Haradinaja u poslednjih desetak godina naglo su se promenili pre nekoliko meseci kada je Haradinajeva AZBK izrazila spremnost da bude deo koalicije s Tačijem. Glasanje 12 poslanika AZBK u Skupštini Kosova je poslednjih meseci u nekoliko navrata bilo odlučujuće da prođu predlozi vlade. Haradinaj je i danas izrazio podršku vladi za razgovore o normalizaciji odnosa sa Srbijom ističući da je sve to dobro iznalazirao i dodao da greše svi koji misle da se ne radi o temi od nacionalnog značaja.

Njihovo približavanje najbolje ilustruje ceremonija dočeka Haradinaja 29. novembra po dolasku iz Haškog tribunala gde je oslobođen optužbi. Ceremonija je održana pod pokroviteljstvom kosovskog premijera koji je Haradinaja lično dočekao na prištinskom aerodromu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track