Đilas: Očekujem da svi bivši ministri iz DS vrate mandate
Foto: KURIR

Đilas: Očekujem da svi bivši ministri iz DS vrate mandate

Politika -
Očekujem da se ne konsultuju sa advokatima da li će zadržati imunitet 24 sata, nego da postupe u skladu sa onim što je rekao narod na izborima, rekao je Đilas

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas izjavio je u nedelju da bi svi bivši ministri iz DS-a trebalo da podnesu ostavke na poslaničke funkcije, uključujući i bivšeg premijera Mirka Cvetkovića.

"Očekujem da se ne konsultuju sa advokatima da li će zadržati imunitet 24 sata, nego da postupe u skladu sa onim što je rekao narod na izborima", rekao je Đilas.

Upitan da li se Cvetković konsultovao sa advokatom i da li je mislio na njega, Đilas je odgovorio da nije razgovarao sa Cvetkovićem, ali da bi bivši ministri trebalo da se ponašaju u skladu sa onim što su rekli građani na izborima i delegati na Skupštini DS-a.

"Svi su postali poslanici zahvaljujući izbornim rezultatima DS-a, ljudi su glasali za tu stranku, ne verujem da su glasali za Mirka Cvetkovića da uđe u parlament", rekao je Đilas, i istakao da su građani na izborima 6. maja "poslali jasnu poruku".

Đilas je rekao da očekuje da će svi bivši ministri slediti primer Olivera Dulića i Snežane Malović koji su podneli ostavke na poslaničke funkcije.

"Svako sam odlučuje o tome da li će vratiti mandat, jer su poslanici vlasnici mandata, i zato nisam dozvolio da se o tome glasa na Predsedništvu DS-a", rekao je Đilas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track