Trivan: Građanska Srbija da digne glas protiv desničara
Foto: FONET

Saopštenje

Trivan: Građanska Srbija da digne glas protiv desničara

Politika -
Bivša potpredsednica demokrata protestovala zbog zahteva Pokreta "Naši" za ukidanje pojedinih medija i izrazila ogorčenje zbog toga što Pokret nije zabranjen

BEOGRAD - Član predsedništva DS Jelena Trivan osudila je zahtev Pokreta "Naši" za ukidanje pojedinih medija, i pozvala predstavnike građanske Srbije da dignu glas protiv desničarskih organizacija. Trivanova je, u saopštenju za javnost, pozvala sve "zagovornike građanske Srbije" da podignu glas protiv "desničarskih organizacija", za koje smatra da predstavljaju ozbiljnu pretnju za društvo.

"Umesto da desničarska organizacija "Naši" bude zabranjena, ona danas, nakon odluke Ustavnog suda, trijumfalno širi mržnju u Srbiji. Povampirenjem desničarskih organizacija u trenutku jačanja ekonomskih tenzija i problema, tokom pregovora o Kosovu, predstavlja ozbiljnu prenju za društvo", smatra Trivan. Ona je sve zagovornike građanske Srbije pozvala da podignu glas, ističući da svako može postati meta "onih koji se usuđuju da prave spiskove poželjnih i nepoželjnih", koji su tražili ukidanje Vojvodine, "a danas prave crne liste izdajničkih medija".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track