Vidi se da je Mišković bio prestravljen!
Foto: BETA

TRENUTAK ISTINE - DRŽAVA PROTIV TAJKUNA: Eksperti za govor tela

Vidi se da je Mišković bio prestravljen!

Politika -
Vlasnik „Delte“ prilikom ulaska u policiju gestikulacijom pokazao da se boji, tvrdi Marko Stojanović, stručnjak za komunikaciju. Stav tela koji je zauzeo pred novinarima odaje veliki strah, toliko se uplašio da nije uspeo da pogodi ni prava ulazna vrata

BEOGRAD - Druga strana medalje.Iako se iz petnih žila trudio da deluje samouvereno pred novinarima koji su ga čekali pre početka saslušanja, Miroslava Miškovića, vlasnik kompanije „Delta holding“, odao je govor tela, na osnovu kojeg se jasno videlo da mu je užasno neprijatno i da se boji. Ovo u razgovoru za Kurir tvrdi glumac i stručnjak za neverbalnu komunikaciju Marko Stojanović.Na snimku Miškovićevog dolaska u policiju vidi se kako otvara vrata automobila, izlazi, ali umesto uspravnog, dominantnog hoda, bogati biznismen sve vreme drži telo u položaju konstantnog uzmicanja unazad. Njegov bojažljivi osmeh više je ličio na grimasu, novinare je pozdravio bezvoljno - mlako podižući ruku, pokušao je da uđe na pogrešna vrata... Iz svega toga jasno se vidi da je nekad čelična pesnica Srbije na ispitivanje došao prestravljen!- Grimasa osmeha na Miškovićevom licu i ruke u džepovima odaju veliki osećaj neprijatnosti i straha! Generalno, držanje ruku u džepovima podrazumeva neko skrivanje. Sam izlazak iz automobila, njegov stav kad su svi oni novinari i foto-reporteri krenuli ka njemu, pokazuje da mu je vrlo neprijatno, plaši se. Od straha maltene nije našao vrata - tvrdi Stojanović.Isto tako, na snimku se vidi i deo kad je Mišković u zgradi Siva pogrešio prilikom čekiranja, te se rampa za prolaz nije digla.- To što nije odmah prošao rampu znači samo da nije bio u toj zgradi, pa ne zna proceduru - navodi Stojanović.

Ruka isturena napred: Pokazuje odbrambeni stav
Ruka isturena napred: Pokazuje odbrambeni stav

Trzanje tela unazad: Jasan znak straha
Trzanje tela unazad: Jasan znak straha

Ruka u džepu: To znači da čovek nešto krije
Ruka u džepu: To znači da čovek nešto krije

„Delta siti“ u mrakuZbog kvara u jednoj trafostanici na Novom Beogradu sinoć su na oko sat vremena bez struje ostali blokovi 63, 64 i 70. U mraku je bio i tržni centar „Delta siti“.- Kvar je detektovan oko 18.30 sati i naše ekipe su odmah izašle na teren - rekli su za Kurir iz EDB.Inače, tržni centri su po zakonu dužni da imaju agregat koji bi proizvodio električnu energiju.(A. S. B.)

Miljanović: Normalno za situaciju u kojoj se našaoBorislav Bora Miljanović, generalni direktor agencije „Reprezent komjunikejšns“, kaže da se Miroslav Mišković ponašao normalno s obzirom na situaciju.- Nema ničeg neobičnog. Neverbalna komunikacija u datom trenutku je normalna - kaže Miljanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track