Dačićevo saučešće porodici Milinković
Foto: Fonet

Tragična smrt

Dačićevo saučešće porodici Milinković

Politika -
Belgijska policija istražuje ovaj slučaj, ali po svemu sudeći reč je o samoubistvu, kaže premijer

BRISEL - Premijer Srbije Ivica Dačić izrazio je danas iskreno saučešće porodici i prijateljima ambasadora Srbije pri NATO Branka Milinkovića koji je sinoć tragično preminuo u Briselu.

"Belgijska policija istražuje ovaj slučaj, ali po svemu sudeći reč je o samoubistvu", rekao je Dačić novinarima posle učešća na Forumu o napretku Zapadnog Balkana.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da je Milinković tragično preminuo u 52. godini u Briselu.Ambasador Milinković bio je ugledan diplomata i pravnik. Službovao je u Beču i Briselu. Ostaje u sećanju svojim kolegama kao vrsni diplomata, svestrani intelektualac i plemenit čovek, navodi se u saopštenju.

Milinković je iza sebe ostavio šestogodišnjeg sina i suprugu koju je vest zatekla u Dablinu odakle se odmah uputila u Brisel, pišu mediji.

Pre nego što je imenovan za ambasadora pri NATO, dr Branislav Milinković je u Beču bio ambasador Srbije i Crne Gore pri Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), a potom specijalni izaslanik pri sedištu alijanse NATO.

U zvanje izvanrednog i opunomoćenog ambasadora pri NATO postavljen odlukom vlade 3. avgusta 2009. godine.Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije naknadno će saopštiti datum komemorativnog skupa i sahrane.

Rasmusen žali zbog tragične smrti MilinkovićaGeneralni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen duboko je pogođen zbog tragične smrti ambsadora Srbije pri toj organizaciji Branislava Milinkovića, izjavila je danas u Briselu portparolka Alijanse Karmen Romero."Milinković je uživao veliko poštovanje. Nedostajeće nam", rekla je Romero, prenose agencije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track