Dinkić amandmanom briše reč informisanje
Foto: KURIR

U skladu sa Medijskom strategijom

Dinkić amandmanom briše reč informisanje

Politika -
Ministar finansija i privrede je na svom Tviter nalogu naveo da je predložen amandman da se iz zakona izbriše član koji predviđa mogućnost osnivanja javnih preduzeća u oblasti informisanja

BEOGRAD - Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da je nadležnom skupštinskom odboru uputio amandman kojim bi se Predlog zakona o javnim preduzećima uskladio sa Medijskom strategijom. Dinkić je na svom Tviter nalogu naveo da je predložen amandman da se iz zakona izbriše član koji predviđa mogućnost osnivanja javnih preduzeća u oblasti informisanja.

Članom 2 predloženog zakona o javnim preduzećima predviđena je mogućnost osnivanja javnih preduzeća u oblasti informisanja što, prema mišljenju predstavnika medijskih udruženja i asocijacija, poništava Medijsku strategiju, narušava slobodu izražavanja i povećava uticaj države u medijima.

"Nema razloga za brigu. Već smo poslali skupštinskom odboru predlog amandmana kojim se briše reč "informisanje" iz člana koji pominjete, kako ne bi bilo kakve zabune...", poručio je Dinkić preko svog Tviter naloga predsedniku Nezavisnog udruženja novinara Srbije Vukašinu Obradoviću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track