GO DS: Pajtić izabran za Đilasovog zamenika
Foto: DS

Paraćin

GO DS: Pajtić izabran za Đilasovog zamenika

Politika -
Srbija je zemlja sa dva odsto manje zaposlenih nego pre šest meseci, inflacija je prešla 10 odsto, sve se manje plata isplaćuje, a Srbija je i zemlja u kojoj vlast i dalje nije spremna da kaže istinu šta i sa kim priča o KiM, rekao lider demokrata

PARAĆIN - Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas kritikovao je rad Vlade Srbije, ocenjujući da je situacija u državi loša i da vlada nije postigla puno rezultata kojima može da se pohvali.

Na današnjoj konstitutivnoj sednici Glavnog odbora Demokratske stranke u Paraćinu, za zamenika predsednika DS izabran je Bojan Pajtić, za predsednika Izvršnog odbora Dušan Elezović, za generalnog sekretara Balša Božović i za sekretara stranke Tamara Tripić.

Kako se navodi u saopštenju DS-a u sastav sastav Glavnog odbora su uključeni i Mileta Čović iz Kruševca, Danijela Miletić-Miladinović iz Kraljeva i Borisav Milovanović iz Knića.

Članovi Glavnog odbora su i Ljubica Bogosavljević iz Arilja, Nikola Dmitrašinović iz Beograda, Ljiljana Kožović iz Beograda, Predrag Divac iz Beograda, Živoslav LaziĆ iz Velikog Gradišta i Slobodan GojkoviĆ iz Prijepolja.

Na početku sednice Glavnog odbora DS, koja se održava u Paraćinu, Đilas je rekao da se situacija u Srbiji nije promenila u poslednjih 14 dana - koliko je prošlo od izborne skupštine DS i izbora novog rukovodstva - i da je situacija loša, a "po nekim pitanjima još lošija".

"Srbija je zemlja sa dva odsto manje zaposlenih nego pre šest meseci, inflacija je prešla 10 odsto, sve se manje plata isplaćuje, a Srbija je i zemlja u kojoj vlast i dalje nije spremna da kaže istinu šta i sa kim priča o Kosovu i Metohiji", rekao je Đilas.

On je dodao da predsednik Srbije Tomislav Nikolić i pored obećanja u kampanji da će građanima saopštiti istinu o Kosovu i plan za rešavanje tog problema to još uvek nije učinio, kao što nije realizovao ni planove o kanalu do Egejskog mora i neka druga obećanja.

Đilas je kazao da je Nikolić imao dovoljno vremena da se pored "proizvodnje određenih napitaka pozabavi i pomilovanjima ljudi sa one strane zakona koji ne zaslužuju da se nađu na slobodi". Kako je rekao, tako su zatvorske kazne smanjene za dva člana "temerinske grupe" koji su svoju žrtvu bukvalno nabili na kolac, ali i za osobu koja je policajcu gurala baklju u usta.

"Postajemo društvo u kome bezbednost nije na nivou od pre šest meseci", kazao je Đilas.

On je vladajuću većinu kritikovao i zbog neprihvatanja amandmana na budžet za 2013. godinu koji je trebalo da trudnicama obezbedi punu platu za vreme održavanja trudnoće navodeći da je to realni pokazatelj odnosa aktuelne vlade prema građanima.

Deo sednice koji je bio otvoren za javnost trajao je rekordno kratko, jer se Đilas obraćao članovima Glavnog odbora manje od 15 minuta.

Zvanično: Srđan Milivojević umesto Cvetkovića u parlamentu

Đilas je na sednici saopštio da je došlo do promena u poslaničkom klubu demokrata pa će umesto Mirka Cvetkovića, koji je podneo ostavku, poslanički mandat dobiti Srđan Milivojević iz Kruševca.Milivojević je i u prethodnom mandatu bio poslanik demokrata, a u skupštinu ulazi pošto je prvi sa izborne liste DS koji nije ušao u parlament prilikom konstituisanja.

Poslanici se po novom Zakonu o izboru poslanika biraju po utvrđenom spisku koji su stranke dostavile Republičkoj izbornoj komisiji uoči majskih izbora.

U poslaničke klupe sešće i Aleksandar Senić iz Rače, kao i Biljana Hasanović Korać iz Vršca koji su zamenili Olivera Dulića i Snežanu Malović - koji su takođe podneli ostavke posle poziva novog predsednika DS da ministri iz prethodne vlade to učine.

Na sednici Glavnog odbora DS očekuje se verifikacija izbora i drugih članova stranke na nove funkcije, između ostalog i izbor Bojana Pajtića na mesto zamenika predsednika stranke.

Pajtić je na konstitutivnoj sednici predsedništva DS predložen za tu funkciju.Na Izbornoj skupštini DS, koja je održana 25. novembra, za novog predsednika stranke izabran je Dragan Đilas.

Za potpredsednike demokrata izabrani su Bojan Pajtić, koji je u međuvremenu postao i zamenik predsednika DS, Nataša Vučković, Dejan Nikolić, Vesna Martinović, Miodrag Rakić, Jovan Marković i Goran Ćirić.Glavni odbor je najviši organ odlučivanja u stranci između dva zasedanja Skupštine i sastaje se najmanje jednom u tri meseca.

Foto: DS
Foto: DS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track