BATINAŠ PRETI: Sa Vojvodinom ćete pregovarati

Čanak krenuo na Beograd

BATINAŠ PRETI: Sa Vojvodinom ćete pregovarati

Politika -
Tražimo da se sa Vojvodinom razgovara da se ne bi pregovaralo. Ovo više nije molba, to zahtevamo, poručio novi stari lider LSV

NOVI SAD - Prvo Vojvodina.Tražimo da se sa Vojvodinom razgovara da se ne bi pregovaralo. Ovo više nije molba, od sada to zahtevamo, poručio je juče Nenad Čanak na redovnom kongresu LSV pod sloganom „Prvo Vojvodina“, na kojem je kao jedini kandidat ponovo izabran za predsednika stranke.- Mi nećemo drugu državu, ali hoćemo drugačiju Srbiju. Za Vojvodinu tražimo da bude obeštećena za sve što je do sada oštećena, tražimo sudsku, izvršnu i zakonodavnu vlast i izvorne prihode - rekao je on obraćajući se pred 1.200 delegata koji su juče birali nove stranačke organe. Čanak je naglasio da mora da se zaštiti i „vojvođanska civilizacija“.Kongresu LSV prisustvovali su Rasim Ljajić, Žarko Korać, Vesna Martinović, Dušan Mijić, Balint Pastor i Šandor Egereši, kao i predstavnici prijateljskih stranka iz regiona i diplomatskog kora.

Hapse samo Vojvođane, a leglo zmija u BeograduČanak je rekao da se borba protiv korupcije i kriminala najviše vodi u Vojvodini.- Svi uhapšeni ministri su iz Vojvodine. Knežević, koji je bio u zatvoru, a sad na slobodi, Kasa, Dulić.. A niko ne sme da dirne u klupko zmija u Beogradu jer se boji da će ga, ako povuče za neki rep, ujesti neka druga glava - rekao je Čanak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track