Protestna šetnja pokreta NAŠI kroz centar Beograda
Foto: Facebook

Beograd

Protestna šetnja pokreta NAŠI kroz centar Beograda

Politika -
Protest "Nikad granica" počeo je ispred Saborne crkve u Beogradu, a okupljeni su, noseći transparente "Nikad granica - Kosovo je Srbija", "Tamo gde je Gračanica ne sme biti granica" i "Glavu za Kosmet", prošetali do zgrada Predsedništva i Vlade Srbije.
1 / 4

BEOGRAD - Oko 800 pripadnika pokreta Naši, Dveri, organizacije Obraz i drugih udruženja, protestovalo je večeras centralnim gradskim ulicama povodom izgradnje i početka primene sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima na Jarinju i Merdaru. Protest "Nikad granica" počeo je ispred Saborne crkve u Beogradu, a okupljeni su, noseći transparente "Nikad granica - Kosovo je Srbija", "Tamo gde je Gračanica ne sme biti granica" i "Glavu za Kosmet", prošetali do zgrada Predsedništva i Vlade Srbije.

Okupljeni su zatražili od državnog vrha ukidanje, kako kažu, antiustavne, antiistorijske i antinarodne granice sa Kosovom, kao i odustajanje od saradnje sa Haškim tribunalom i od pregovora sa Prištinom. Oni su ocenili da predsednik Srbije Tomislav Nikolić nije vrhovni vojni komandant, već da, kako kažu, jugom Srbije komanduje NATO, Sandžak kontroliše muftija Muamer Zukorlić, a Vojvodinu kriminalci, i poručili da neće dozvoliti izgradnju granice između centralne Srbije i Kosova.

Protest, koji je obezbeđivao veliki broj pripadnika policije, završen je šetnjom do Hrama svetog Save gde su učesnici protesta zapalili sveće za Srbe stradale u hrvatskoj vojnoj akciji "Oluja" i na Kosovu. Centralne gradske ulice, Kralja Milana, Kneza Miloša i Nemanjina, bile su sukcesivno zatvarane, kako je prolazila kolona. Protest su organizovali SNP Naši, Srpski sabor zavetnici, pokret Obraz, Pokret za Srbiju, Dveri, Srpska narodna odbrana, Pokret 1389.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track