Miškovića uhapsili u bademantilu!

Hapšenje Miškovića - pad najvećeg srpskog tajkuna

Miškovića uhapsili u bademantilu!

Politika -
Najbogatiji Srbin dočekao policajce na vratima svoje vile i zamolio ih da mu daju malo vremena da se obuče. Nije verovao da su došli da ga hapse

BEOGRAD - A bio je ubeđen da će se izvući.- Zašto ste došli? Šta je ovo? Već sam bio na informativnom razgovoru u MUP - ovim rečima obratio se Miroslav Mišković, vlasnik „Delta holdinga“ i do juče najmoćniji čovek u Srbiji, operativcima radne grupe UKP kada su juče nešto posle sedam časova došli da ga hapse u vili na Dedinju, gde živi. Kako je cela Miškovićeva kuća pod kamerama, obezbeđenje je primetilo policiju i javilo gazdi.- Kad mu je rečeno da smo došli da ga privedemo, on se u prvom trenutku šokirao, a zatim namrštio. Postao je vrlo nervozan i ljutit. Ubeđivali smo se nekoliko minuta - navodi sagovornik iz istrage. Pošto se naizgled smirio, Mišković je zamolio policajce da uđe da se obuče. Tražio je da ga oni sačekaju napolju. Međutim, po proceduri, zbog opasnosti od samoubistva policajci su morali da uđu s njim u kuću.- Zbog toga smo mu rekli da ne može da bude sam u kući i krenuli smo s njim unutra - navodi naš izvor.Najbogatiji Srbin, koji se dotle uspešno suzdržavao, prvo je pokušao da uzme telefon i pozove nekoga. Kad mu je rečeno da ne može, on je odjednom pukao i počeo da urla na operativce.- Ko ste vi da mene hapsite? Gotovi su svi koji su učestvovali u ovome! Neće ih više biti! Kažite Vučiću da neće dočekati večerašnju emisiju na RTS. Ja ću brzo izaći odavde! - vikao je Mišković na policiju.S njim je, navodno, u kući bila i supruga. Pošto je shvatio da neće izbeći pritvor, najbogatiji Srbin je sa operativcima UKP krenuo u kola ka zgradi SIV 1, u kojoj se nalazi MUP.- Lisice na ruke mu nismo stavljali jer za to nije bilo potrebe. Na putu ka MUP na trenutke je delovao očajno. Kao da nije verovao da se sve ovo njemu dešava - kaže naš izvor.Zdenko Tomanović, advokat Miroslava Miškovića, došao je u zgradu MUP Srbije oko devet časova. U šoku i neverici, tražio je da ode kod svojih klijenata. Nešto posle njega u zgradu je stigao i Zoran Ateljević, advokat Mila Đuraškovića, koji je delovao vrlo besno i uznemireno.

Policija odvodi Marka Miškovića u Specijalni sud
Policija odvodi Marka Miškovića u Specijalni sud

Džipovi sa Markom i Miroslavom Miškovićem stižu pred specijalni sud
Džipovi sa Markom i Miroslavom Miškovićem stižu pred specijalni sud

Đurašković u policijskom džipu
Đurašković u policijskom džipu

Mišković zvao u pomoć svog advokata Zdenka Tomanovića
Mišković zvao u pomoć svog advokata Zdenka Tomanovića

Miškovići krkali sendvičeIako je navikao na kvalitetnu hranu, ovog puta najbogatiji Srbin je morao da se zadovolji najobičnijim sendvičem. Pripadnici MUP su njemu i sinu Marku u Specijalnom sudu ponudili sendviče sa šunkom, što su oni prihvatili i pojeli.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track