Vlasnik Delte ide u Miloševićevu ćeliju!

Najbogatiji Srbin uskoro menja prebivalište

Vlasnik Delte ide u Miloševićevu ćeliju!

Politika -
Miroslav Mišković nudio sve da ga puste, ali mu je određen pritvor od mesec dana. Uskoro će biti prebačen u „Hajat“ u CZ

BEOGRAD - Besana noć!Vlasnik „Delta holdinga“ Miroslav Mišković uskoro će verovatno biti prebačen u takozvani Hajat Centralnog zatvora, gde je nekad boravio i Slobodan Milošević, jer tamo postoje kapaciteti da boravi sam u ćeliji. U narednih nekoliko dana o njegovoj ishrani počeće da brine restoran koji sam izabere, jer navodno ne može da jede zatvorsku hranu.- Mišković je proveo besanu noć jer je, iako je saslušanje završeno oko 21 sat, sudija juče tek oko pet ujutru doneo rešenje po kojem se njemu i njegovom sinu Marku Miškoviću, Milu Đuraškoviću i još petorici osumnjičenih za malverzacije pri privatizaciji putarskih preduzeća odredi pritvor do mesec dana - kaže izvor Kurira blizak istrazi. Kako navodi, tokom jučerašnjeg dana niko od porodice nije mu došao u posetu, već je samo imao susret sa advokatom. Miškoviću je Specijalni sud dozvolio da u ćeliji dobija dnevnu štampu.- Mišković je pokušao da učini sve da jutro dočeka na slobodi. Iako je obećavao da će se redovno odazivati na pozive suda i da neće napuštati Beograd, sud je procenio da postoji opasnost da bi mogao da pobegne ili da utiče na svedoke - navodi izvor Kurira. Sud nije prihvatio da mu omogući boravak u kućnom pritvoru, niti je razmatrao mogućnost da prihvati ogromno jemstvo koje je Mišković spreman da ponudi za sebe i sina.- Mišković je na saslušanju pokušao da govori o političkom progonu, međutim, tužilaštvo su interesovali samo konkretni navodi krivične prijave. Njih je odbacio tvrdeći da je ušao u konzorcijum s „Nibensom“ jer je to bio jedini način da pobede na tenderu i kupe PZP Beograd - kaže izvor Kurira iz istrage.(J. S.)

Marko: Tata je vodio poslovePre Miškovića starijeg iskaz pred tužilaštvom izneo je njegov sin Marko. Navodno, on je rekao da je sve poslove vodio njegov otac - Miroslav Mišković!- Rekao je da bez konsultacije sa ocem ništa nije radio, odnosno da nijednu odluku nije doneo sam - dodaje sagovornik Kurira.Gašević priznaoNekadašnji direktor PZP Niš Milutin Gašević, koji je 23. maja 2005. godine bio potpisnik ugovora o kupovini PZP Beograd u ime kupca, konzorcijuma PZP Niš, „Delta M“ i „Emisio brokera“, priznao je na saslušanju da je bilo malverzacija u privatizaciji. On i Zoran Kaitović, kao i Predrag Filipović, pušteni su iz pritvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track