Nikolić u petak s kosovskim Srbima

Aleksandar Vulin

Nikolić u petak s kosovskim Srbima

Politika -
Sve što lokalne samouprave traže od svoje države nastojimo da uradimo, ali zahtevamo i rigoroznu kontrolu troškova, uključujući isplate ličnih dohodaka

KOSOVSKA MITROVICA - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je da će predsednik Srbije Tomislav Nikolić sutra u Beogradu razgovarati s predstavnicima Srba iz pokrajine i da će ih upoznati s državnom platformom za Kosovo.

"Biće to prilika da svako pita šta to znači i moći će da objasni prijateljima i komšijama šta to Srbija nudi", rekao je Vulin televiziji Most iz Zvečana. On je rekao da država podržava srpske lokalne samouprave na Kosovu, ali je dodao da traži rigoroznu kontrolu troškova.

"Sve što lokalne samouprave traže od svoje države nastojimo da uradimo, ali zahtevamo i rigoroznu kontrolu troškova, uključujući isplate ličnih dohodaka", rekao je Vulin. Vulin je najavio i da će "u godini koja dolazi biti donet zakon o isplati kosovskog dodatka".

On je podsetio da je svakoj novorođenoj bebi na Kosovu u prošloj godini isplaćeno po 15.000 dinara, a da je hiljadita beba dobila 100.000 dinara. Govoreći o radu vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju, Vulin je rekao da nije zadovoljan učinkom i da bi trebalo da se radi brže.

"Krivo mi je što nije obavljen popis stanovništva kome su se protivili predstavnici međunarodne zajednice", rekao je Vulin i dodao da se nada da će to pitanje biti rešeno. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas će o državnoj platformi za Kosovo razgovarati sa šefovima poslaničkih grupa u Skupštini Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track