Vučić: Prekid odnosa sa EU ugrozio bi srpsku ekonomiju

Važna saradnja

Vučić: Prekid odnosa sa EU ugrozio bi srpsku ekonomiju

Politika -
170 miliona evra dobijamo iz EU za popunu budžeta, to su džabe pare. Neću da kažem da je 170 miliona evra važnije od granica, od našeg naroda, ali neću da kažem ni da je nevažno, rekao je potpredsednik Vlade Srbije

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić upozorio je danas da bi Srbija ugrozila svoj ekonomski oporavak ako bi zbog kosovskog pitanja sada prekinula odnose sa Evropskom unijom od koje godišnje dobija 170 miliona evra za popunu budžeta.

Na sednici parlamenta o učešću Srbije u mirovnim misijama UN i EU, Vučić je upitao poslanike na koji bi način Srbija izmirila svoje finansijske obaveze i pokrila veliki budžetski deficiti kada bi prekinula postojeću vrstu saradnje sa Evropskom unijom.

"Neko je trebalo da isplati pre dva dana 4.000 dinara za najsiromašnije penzionere - da li mislite stvarno da je to naša privreda stvorila? Nismo, a ti penzioneri jesu stvorili i oni moraju da žive. Neko je njihov novac potrošio", rekao je Vučić reagujući na izlaganje poslanika Demokratske stranke Srbije Miloša Jovanovića.

Poslanik je ranije rekao da je DSS protiv učešća Srbije u mirovnim misijama Evropske unije. Vučić je ukazao da građani Srbije imaju najniža primanja u regionu.

"Imamo najniža primanja u regionu, da bismo od najgoreg došli do toga ne da budemo lider, pošto to nećemo skoro, već da pristojno živimo, moramo mnogo toga da promenimo i u tom smislu nam je važno da EU želi da nam pomogne. U jedan evro se razlikujemo sa dve zemlje koje se sa nama takmiče za titulu najgoreg", rekao je ministar odbrane i potpredsednik vlade.

Vučić je ponovio da Vlada Srbije očekuje ruski kredit od 300 miliona evra, ali da se "nada i kreditu u istom iznosu od još jedne zemlje po povoljnim uslovima".

"Razumem svaku politiku i imam puno razumevanja za vašu politiku, niste čuli nijednu potcenjivačku reč na račun vaše stranke, ali nam se čini da je ovo jedini mogući način da se odgovorno ponašamo danas u Srbiji", rekao je Vučić poslaniku DSS-a.

Vučić je rekao da je za Srbiju izuzetno važno da ima ekonomsku saradnju sa Evropskom unijom.

"Izuzetno je važno da imamo ekonomsku saradnju i da EU želi da nam pomogne. 170 miliona evra dobijamo iz EU za popunu budžeta, to su džabe pare. Neću da kažem da je 170 miliona evra važnije od granica, od našeg naroda, ali neću da kažem ni da je nevažno", rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja