Mrkić i Izetbegović za jačanje saradnje
Foto: Anadolija

Poseta Sarajevu

Mrkić i Izetbegović za jačanje saradnje

Politika -
Dvojica ministara su se složila da je potrebno da se dve vlade što češće sastaju, a Mrkić je ocenio da je BiH najbliži sused Srbije i ukazao na dobre osnove za razvoj prijateljskih odnosa

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić sastao se danas u Sarajevu sa članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.edna od tema tog razgovora će, kako je Mrkić danas potvrdio, biti i mogućnost susreta "na vrhu" dve zemlje.Mrkić je prethodno razgovarao sa šefom diplomatije BiH Zlatkom Lagumdžijom, s kojim je potpisao Memorandum o razumevanju između Vlade Republike Srbije i Saveta ministara BiH o sradnji u oblasti evropskih integracija.

Dvojica ministara su se složila da je potrebno da se dve vlade što češće sastaju, a Mrkić je ocenio da je BiH najbliži sused Srbije i ukazao na dobre osnove za razvoj prijateljskih odnosa.

Mrkić je izrazio zadovoljstvo posetom Sarajevu i istakao da je dogovoreno da dve vlade treba da "češće rade na unapređenju bilateralnih odnosa i saradnje BiH i Srbije".

"Srbija oseća BiH kao najbližeg suseda i da treba nastaviti razvijati to prijateljstvo. Imamo zajedničku istoriju, skladnu sadašnjost, a težimo zajedničkoj budućnosti", rekao je Mrkić i dodao da BiH i Srbija treba da "prave projekte koji će pomoći jačanju tih odnosa".

Ministar je istakao da Srbija želi najbliže moguće odnose sa Sarajevom i BiH, i da je regionalna saradnja nužna za ulazak balkanskih zemlja u Evropsku uniju. Ministri su se složili da je potrebno da se dve vlade što češće sastaju, a srpski ministar je pozvao Lagumdžiju da što pre poseti Beograd.

Predviđen je i susret Mrkića s predsedavajućim Saveta ministara Vjekoslavom Bevandom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track