Dačić: Kolundžija 1990-ih viđana u SPS-u
Foto: TANJUG

Polemika u Skupštini

Dačić: Kolundžija 1990-ih viđana u SPS-u

Politika -
Popodnevni deo sednice obeležila polemika premijera i poslanika DS Nade Kolundžije o tome da li je ona devedesetih godina viđana u sedištu Socijalističke partije Srbije

BEOGRAD - Deo popodnevne sednice Skupštine Srbije, u kome su članovi Vlade odgovarali na poslanička pitanja, obeležila je i polemika premijera Ivice Dačića i poslanika Demokratske stranke Nade Kolundžije o tome da li je ona devedesetih godina viđana u sedištu Socijalističke partije Srbije (SPS).

Na Dačićevu opasku da je tamo viđana sa Nebojšom Čovićem u vreme kad je on bio predsednik gradskog odbora socijalista, Kolundžija je odgovorila da je prosto neverovatno da se premijer "spušta na taj nivo debate". "Vi vrlo dobro znate da nikad nisam bila član SPS i za mene je lična i svaka druga uvreda kad neko kaže da jesam", rekla je ona."Ne znam da li ste bili član SPS, ali sam vas viđao u SPS sa Čovićem, a ne znam šta ste radili", uzvratio je Dačić. On je Kolundžiji poručio da nema potrebe da se vređa, jer, kako je objasnio, ne može ona da ima pravo da vređa, a da očekuje da joj se ne uzvrati.

Kolundžija je, prethodno, ocenila da je premijer autokrata i upozorila da pisanje platforme o Kosovu na način na koji se to radi u institucijama, bile one nadležne ili ne, nanosi ozbiljnu štetu Srbiji u pregovorima, međunarodnom ugledu zemlje i može da nanese štetu mogućoj unutrašnjopolitičkoj saglasnosti oko platforme.

Negirajući da se ti procesi dešavaju mimo instuticija, Dačić je upitao Kolundžiju da li se takvo nešto dešavalo u vreme dok je Boris Tadić bio predsednik Srbije i podsetio da njegova četiri principa za Kosovo nije video niko u Vladi, pa ni premijer Mirko Cvetković. I tekst rezolucije za Ujedinjene nacije ste promenili preko noći, ukazao je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track