Milan Marković vratio mandat i napustio DS

Poslušao Đilasa

Milan Marković vratio mandat i napustio DS

Politika -
Predsednik DS -a ponovo je na sednici Glavog odbora stranke pozvao aktuelne poslanike DS-a koji su bili ministri u prethodnoj vladi da podnesu ostavke na poslaničku funkciju

BEOGRAD - Bivši ministar državne uprave i lokalne samouprave Milan Marković vratio je u petak poslanički mandat i istupio iz Demokratske stranke, rekao je predsednik DS Dragan Đilas.

Đilas je precizirao da ga je o svom postupku obavestio lično Marković.

Predsednik DS -a ponovo je na sednici Glavog odbora stranke pozvao aktuelne poslanike DS-a koji su bili ministri u prethodnoj vladi da podnesu ostavke na poslaničku funkciju.

Njegovom ranijem apelu za vraćanje poslaničkih mandata prvi su se odazvali bivša ministarka pravde Snežana Malović, ministar zaštite životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić, kao i bivši premijer Mirko Cvetković.

Đilas: Učiniću sve da Marković ostane u DS

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je da je zahvalan Milanu Markoviću što je vratio poslanički mandat stranci, ali da iskreno žali što je napustio DS i da će učiniti sve što može da tu odluku promeni, saopštila je DS.

"Zahvalan sam Milanu Markoviću što je vratio mandat Demokratskoj stranci. Milan Marković je dobro radio posao kao ministar lokalne samouprave i državne uprave, a odradio je ogroman posao u obnovi Kraljeva i kao šef Koordinacionog tela Vlade Srbije za Preševo, Bujanovac i Medveđu. Iskreno žalim što je napustio Demokratsku stranku i učiniću sve što mogu da tu odluku promeni".

Ostavka Milana Markovića na poslanički mandat stigla je u petak veče u Skupštinu Srbije.

Marković u ostavci, koju je podneo i koja je overena u Drugom osnovnom sudu u Beogradu, nije precizirao razloge za njeno podnošenje.

U ostavci Markovića, koji je u prošloj vladi bio ministar državne uprave i lokalne samouprave, samo piše da je podnosi u skladu sa Zakonom o izboru narodnih poslanika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track