Jeremić u Hong Kongu održao predavanje o odnosima Kine i Srbije

Poseta

Jeremić u Hong Kongu održao predavanje o odnosima Kine i Srbije

Politika -
Očekujem da će na proleće 2013. jedna velika poslovna delegacija iz Hong Konga u organizaciji ovdašnje Privredne komore posetiti Srbiju i imati susrete na najvišem nivou", izjavio je Jeremić

HONG KONG - Predsednik Generalne skupstine Ujedinjenih nacija (UN) Vuk Jeremić boravio je u Hong Kongu na poziv Komiteta energetskog fonda Kine, gde je se upoznao sa njihovim medjunarodnim projektima i održao predavanje na temu uloge Kine u institucijama i programima UN, kao i bilateralnim odnosima Kine i Srbije.

Kako se ističe u saopštenju, predavanju je prisustvovao veliki broj visokih funkcionera specijalnog administrativnog regiona Hong Konga, kao i uticajni investitori, novinari I akademski stručnjaci.

"Hong Kong je danas glavni finansijski centar ujedinjene Kine i praktično sve značajnije kineske kompanije upravo odavde upravljaju svojim investicionim operacijama. Ovu priliku sam iskoristio da predstavim potencijale Srbije i pozvao ih da posete našu zemlju i ispitaju mogućnosti ulaganja u našu privredu.

Očekujem da će na proleće 2013. jedna velika poslovna delegacija iz Hong Konga u organizaciji ovdašnje Privredne komore posetiti Srbiju i imati susrete na najvišem nivou", izjavio je Jeremić po zavrsetku posete Hong Kongu.

Predstavnici Kineskog energetskog fonda su jedan od koorganizatora okruglog stola o održivom razvoju u 21.veku, koji ce se u aprilu održati u Ujedinjenim nacijama u Njujorku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track