Biljana Plavšić: Od pijavica i tajkuna ne može da se živi

Poručila

Biljana Plavšić: Od pijavica i tajkuna ne može da se živi

Politika -
Smatram da će i oni koji slušaju, a i narod, znati da ja zaista imam puno moralno pravo da ovo kažem. Dakle, još ima vremena, u pamet se, političari!, rekla je Plavšićeva

Nekadašnji predsednik Republike Srpske Biljana Plavšić ocenila je da se Srpska, prošavši mukotrpan put, održala punih 20 godina, ali da je njen opstanak ugrožen zbog nejedinstva srpskih političara.

"Prošli smo mukotrpan put, i mi koji smo bili odsutni, ali ovo što se sada dešava trebalo bi da bude opomena da se vrlo lako može desiti da sledeće godine nema ko da slavi Dan Republike Srpske", rekla je Plavšićeva, povodom 9. januara - Dana Republike Srpske.

Ona je istakla da na prvom mestu uvek mora da bude održanje naroda, iza toga dolazi država, te da partije ili treba ili ne treba da postoje.

"Izgleda da su svi zalutali - i pozicija i opozicija, brinu se samo o statusu njihovih uskostranačkih interesa i kao rezultat toga stvaraju se neprirodne koalicije i savezi", rekla je Plavšićeva.

Ona je rekla da je užasnuta konfrontacijom predstavnika dve srpske stranke - SDS-a i SNSD-a u parlamentu u Sarajevu.

"Ima li išta normalnije da najjača opoziciona stranka, neka ima status opozicije, sarađuje sa najjačom strankom u vlasti? Koje je dobro ikakva internacionala donijela srpskom narodu? Nikakvo!", rekla je Plavšićeva.

Ona je istakla da nema mnogo vremena, ali da situacija može da se popravi.

"Smatram da će i oni koji slušaju, a i narod, znati da ja zaista imam puno moralno pravo da ovo kažem. Dakle, još ima vremena, u pamet se, političari!", poručila je Plavšićeva.

Podsetivši da je predsednik Republike Srpske institucija, Plavišićeva je istakla da se sa tom institucijom ne može govoriti na nepriličan način kakav se može čuti u poslednje vreme.

Ona je poručila da nisu tačne priče da je "Milorad Dodik izveo SFOR-ova oklopna vozila na ulice Banjaluke".

"To nije tačno, ja tu situaciju najbolje znam. Nije bio Milorad Dodik moćan da to uradi, ali to je uradio jedan čovek koji je imao visoku poziciju na nivou BiH, a funkcioner je SDS-a. To je prošlost, ali nemojmo laži sipati, jer ima nas svedoka tih događaja", rekla je Plavšićeva.

Plavšićeva je pozvala predsjednika Republike Srpske da radi na boljem životu građana i ocenila da "od pijavica i tajkuna narod ne može da živi".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track