Darko Šarić: Ministre, ne zajebavaj, radi kako ti se kaže!

Ekskluzivno - Presretnuti razgovor narko-bosa sa ministrom

Darko Šarić: Ministre, ne zajebavaj, radi kako ti se kaže!

Politika -
Strana bezbednosna služba „uhvatila“ telefonski razgovor narko-bosa i jednog člana Vlade koji mu obećava zaštitu

BEOGRAD - Padaju i ministri.

Hapšenje Darka Šarića moglo bi da izazove pravi politički zemljotres u Srbiji jer će u javnost vrlo brzo isplivati detalji njegove saradnje sa srpskim političarima. Kako Kurir saznaje, Šarić je bukvalno šefovao jednom ministru iz Vlade, o čemu svedoči snimak njihovog razgovora koji je „uhvatila“ strana bezbednosna služba i dostavila ih srpskim kolegama, pošto zajednički i intenzivno rade na lociranju i hapšenju narko-bosa. Taj državni funkcioner je i u ovoj vlasti, pa postoji ozbiljna opasnost da će Šarićevo hapšenje dovesti do vrlo ozbiljne krize Vlade. NaredbePrema rečima dobro obaveštenog izvora Kurira, razgovor, koji je presretnut dok je ministar bio na službenom putu u jednoj zemlji u regionu, tekao je otprilike ovako:Šarić (urla): Slušaj me, kako umeš i znaš s vrata da mi skineš ove što rade na nazovi kao mom slučaju...

Ministar (snishodljivim tonom): Pa znaš, nije to lako... stvari su se malo iskomplikovale...Šarić: Ne zajebavaj se više, već uradi kako ti se kaže!Ministar: Dobro, ali nemoj mene više da zoveš. Javi se onom mom...Državni sekretar MUP Vladimir Božović izjavio je juče da postoje određena saznanja da su neki političari bili u vezi sa Šarićem i dodao da su u toku intenzivne provere, kao i da su Šariću i njegovom narko-kartelu logistiku pružali pojedinci iz MUP u godini u kojoj je taj kartel nastao.- Imamo određena saznanja, ali jednostavno neka od njih moramo da potkrepimo i dokazima - rekao je Božović.Razbijanje klanaKako je Kurir već pisao, obruč oko Šarića ozbiljno se stegao i njegovo hapšenje očekuje se u narednih desetak dana. Razbijanje Šarićevog narko-klana počelo je pre četiri godine akcijom „Balkanski ratnik“, u kojoj je urugvajska policija, u saradnji sa srpskom BIA i američkom DEA, 15. oktobra 2009. zaplenila 2.174 kilograma kokaina. Šarić je poslednji put viđen krajem 2009, kad je, navodno, primećen u rodnim Pljevljima, dok je poternica za njim raspisana januara 2010. i sudi mu se u odsustvu pred Specijalnim sudom.

Krije se u Švajcarskoj

Darko Šarić pobegao je početkom decembra iz Južnoafričke Republike i za skrivanje odabrao Švajcarsku, piše Nedeljnik. Ovaj magazin objavio je da je on pokušavao da se prebaci u neku od država regiona u kojoj bi mogao da se pozicionira kao gazda podzemlja, ali mu to nije uspelo. Šarića su niz vodu pustili šefovi mafije koja mu je pružala utočište u Južnoj Africi. Šarić je, procenjuju stručnjaci, na putu do Evrope koristio neki od lažnih pasoša zapadnoevropskih zemalja. Promenio je lični opis, odrekao se pasoša Južne Afrike, u kojem je imao lažni identitet kao Bur-Jan van Husel, ali i onog koji mu je izdala Slovačka 2006.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track