Vulin: Nadam se da ćemo živeti bolje
Foto: KURIR

Doček Srpske

Vulin: Nadam se da ćemo živeti bolje

Politika -
Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju istakao je u Kosovskoj Mitrovici da Srbija ima čemu da se raduje i da se ona raduje svom Kosovu i Metohiji, a da Kosmet treba da se raduje Srbiji

KOSOVSKA MITROVICA - Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je večeras u Kosovskoj Mitrovici da se nada da ćemo u Novoj godini živeti bolje i pravednije.Vulin, koji je Srpsku novu godinu dočekao sa Srbima na severu Kosova, istakao je u Kosovskoj Mitrovici da Srbija ima čemu da se raduje i da se ona raduje svom Kosovu i Metohiji, a da Kosmet treba da se raduje Srbiji.

"Ovo je godina u kojoj će naše nade da se ispune i godina u kojoj ćemo pokazati da smo zajedno, godina u kojoj ćemo, ja se nadam, živeti bolje, pravednije, biće vise dece", rekao je Vulin.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju je naglasio da je ovo godina u kojoj ćemo, kako je rekao, biti kao što smo nekada bili - "hrabri, ponosni, uspravni, da ličimo na sebe".

Na severu Kosova Srpska nova godina svečano je dočekana u Kosovskoj Mitrovici koncertom na otvorenom i u sportskoj hali u Leposaviću, gde je koncert održao Emir Kusturica i njegov "No smoking orkestra".

Sa Srbima sa severa Kosova Novu godinu dočekao je i Aleksandar Vulin, koji je prisustvovao koncertu u Leposaviću.U Kosovskoj Mitrovici je priređen koncert na otvorenom ispred studentskih domova, a građane su zabavljali Milan Topalović i Darko Filipović.

Tačno u ponoć priređen je vatromet, a u Kosovskoj Mitrovici se mogla čuti i pucnjava u vazduh iz vatrenog oružja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track