Brat prebijenog Srbina dao ostavku kosovskoj policiji

Iz moralnih razloga

Brat prebijenog Srbina dao ostavku kosovskoj policiji

Politika -
Dražen Trboljevac iz Leposavića rođeni je brat pretučenog Darka Trboljevca

KOSOVSKA MITROVICA - Dražen Trboljevac (29) iz Leposavića, rođeni brat Darka Trboljevca, jednog od 10 uhapšenih Srba na božićnoj liturgiji u Gračanici, rekao je danas da je podneo ostavku 8. januara na mesto u Policijskom inspektoratu Kosova.

Dražen Trboljevac je na konferenciji za medije u Zvečanu rekao da je "iz moralnih i principijelnih razloga dao ostavku i da je to u obrazloženju i naveo". Uhapšeni Srbi su naveli da su brutalno pretučeni nakon hapšenja, a trojica najteže povređenih prebačeni su na lečenje u Beograd. Kosovska policija ih je na kraju osumnjičila za kršenje reda i mira, ali je prekršajni postupak protiv njih obustavljen. "Naknadno sam dobio rešenje od Policijskog inspektorata da sam na suspenziji od mesec dana zbog nejavljanja od tri dana na posao, što apsolutno nije tačno", rekao je on i dodao da je na "Božić bio sa svojom porodicom u svojoj kući".

"Obraćam se međunarodnim faktorima na Kosovu i mojim sada već bivšim kolegama u Leposaviću i ostalim policijskim stanicama na severu, da se solidarišu sa momcima koji su prebijeni i preživeli su pravi pakao, jer su to nečija braća, prijatelji i komšije i ovakve stvari se mogu desiti svakome", rekao je Trboljevac. On je rekao da sumnja da će istraga koju treba da sprovedu Inspektorat Kosova i Euleks povodom prebijanja Srba biti objektivna. Dražen Trboljevac je radnik Policijskog inspektorata Kosova od 12. marta 2012. godine, pre toga je bio pripadnik KPS-a. Otac je dvoje dece. Njegov brat Darko Trboljevac je na lečenju na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track