Delevićeva: Poseta MIlanovića važna za evrointegracije

Premijer Hrvatske u poseti Beogradu

Delevićeva: Poseta MIlanovića važna za evrointegracije

Politika -
Neke stvari su se promenile, politički akteri su se promenili, ali ostala je činjenica da smo susedi i da se krećamo ka Evropskoj uniji, izjavila je predsednica odbora Skupštine Srbije

BEOGRAD - Predsednica odbora Skupštine Srbije za evropske integracije Milica Delević ocenila je da je današnja poseta hrvatskog premijera Zorana Milanovića Beogradu veoma važna na putu evropskih integracija dve zemlje.

"Neke stvari su se promenile, politički akteri su se promenili, ali ostala je činjenica da smo susedi i da se krećamo ka Evropskoj uniji, a saradnja u okviru tog evropskog puta je dobar način da rešavamo probleme", kazala je Delevićeva. Ona je navela da je Hrvatska odmakla na putu evropskih integracija, pa njeno iskustvo i podrška znači, ali i Srbija je potrebna Hrvatskoj, pošto je neohodna saradnja na Balkanu.

"Mislim da smo potrebni jedni drugima. Najbolji pokazatelj da još zemalja iz zapadnog Balkana može u Evropsku uniju je to što jedna već ulazi", kazala je Delevićeva.

Hrvatski premijer danas će u Beogradu razgovarati sa srpskim kolegom. To će biti prvi susret Zorana Milanovića i Ivice Dačića od kada su na čelu Vlada dveju zemalja. Milanović će se u Beogradu sastati sa prestavnicima hrvatske manjine u Srbiji,

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track