Uhapšen osumnjičeni za skrnavljenje groblja u Kosovu Polju
Foto: KIM

Uhapšen osumnjičeni za skrnavljenje groblja u Kosovu Polju

Politika -
Policija Kosova uhapsila M. Buzuku (48) zbog sumnje da je učestvovao u skrnavljenju pravoslavnog groblja u Kosovu Polju, na kom je uništeno oko 50 spomenika

PRIŠTINA - Policija Kosova je uhapsila M. Buzuku zbog sumnje da je učestvovao u skrnavljenju pravoslavnog groblja u Kosovu Polju. Reč je o stanovniku Kosova Polja, starom 48 godina, koji je po nacionalnosti Aškalija. On je uhapšen juče oko 16 časova, a određen mu je pritvoru u Prištini.

Skrnavljenje groblja, na kom je uništeno oko 50 spomenika, osudile su i vlasti u Beogradu i međunarodne misije na Kosovu.

Dosadašnji rezultati istrage pokazuju da pritvoreni M. Buzuku nije skrnavio groblja zbog etničkih ili verskih, već materijalnih razloga, saopštila je danas kosovska policija.

"Prema prvim rezultatima istrage, policija je eliminisala mogućnost da je oštećenje izvršeno iz međuetničkih ili verskih pobuda, već se radi o motivima materijalne dobiti od strane osumnjičenih u ovom slučaju, tako da je u policijskoj stanici u Kosovo Polju, sem oštećenja imovine, pokrenuta istraga odnosno otvoren slučaj teške krađe", navodi se u saopštenju regionalne policije u Prištini.

Foto: KIM
Foto: KIM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track