Poslanici spiskali 10 miliona na putovanja

Parlamentarci obišli zemaljsku kuglu uzduž i popreko

Poslanici spiskali 10 miliona na putovanja

Politika -
Čak 71 član novog saziva parlamenta putovao u inostranstvo za sedam meseci mandata. Samo za prevoz potrošili 4,2 miliona

BEOGRAD - Navozali se!Poslanici republičkog parlamenta su od početka ovog saziva, 31. maja, do sredine decembra na službena putovanja potrošili više od 10.304.564 dinara. Od toga, 4,2 miliona otišla su za prevoz, skoro tri miliona na hotelski smeštaj, za akontacije je utrošeno nešto manje od milion, dok su im na ime dnevnica na službenim putovanjima isplaćena dva miliona dinara. Privilegiju da putuje u ime Skupštine Srbije u inostranstvo u ovom sazivu imao je čak 71 poslanik! Najveće troškove napravili su članovi stalne delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, jer putuju ne samo na zasedanja PS SE već i na sednice raznih komiteta, kao i članovi parlamentarnih konferencija.

Od Brisela do BakuaPoslanici Skupštine Srbije najčešće su putovali u Brisel, Strazbur, Pariz i Prag, a zatim u Moskvu, Atinu, Torino, Temišvar i Nikoziju. Posao ih je odveo do Trsta, Beča, Monaka, Talina, Nice, Londona, Pafosa, Ankare, Budimpešte, Rima, Tirane, Istanbula, Sent Džulijansa, Luksemburga, Minska i Dablina. Otisnuli su se sve do Kvebeka, Čikaga i Bakua u Azerbejdžanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track