Nikolić Ordenom Srbije odlikovao predsednika Slovačke

Orden

Nikolić Ordenom Srbije odlikovao predsednika Slovačke

Politika -
Ivana Gašparoviča odlikovao Ordenom Srbije drugog stepena, za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa dve zemlje

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao je predsednika Slovačke Ivana Gašparoviča, objavljeno je u najnovijem broju "Službenog glasnika".Nikolić je Gašparoviča odlikovao Ordenom Srbije drugog stepena, za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa dve zemlje.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boraviće u utorak u poseti Slovačkoj, gde će razgovarati sa najvišim zvaničnicima te zemlje.

Nikolić će se u Bratislavi sastati sa Gašparovičem, predsednikom Vlade Robertom Ficom i potpredsednikom Vlade Miroslavom Lajčakom.

Takođe, predviđen je i susret sa grupom slovačkih privrednika, kao i sa predstavnicima srpske dijaspore u Slovačkoj, saopštila je pres-služba predsednika Republike.

Biće održan i plenarni sastanak delegacija dveju zemalja i potpisan Sporazum o drumskom saobraćaju.U delegaciji predsednika Srbije biće šef diplomatije Ivan Mrkić, ambasador Srbije u Bratislavi Radmila Hrustanović, savetnici predsednika Srbije Marko Đurić i Jasmina Mitrović Marić i zamenik šefa Pres službe Vuk Fatić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track