ČUDO: Đilas poklanja 750.000 evra, a ne bavi se biznisom!
Foto: KURIR

Neverovatno

ČUDO: Đilas poklanja 750.000 evra, a ne bavi se biznisom!

Politika -
Lider demokrata kaže da godišnje daje 750.000 evra u humanitarne svrhe iako se "osam godina ne bavi biznisom"

BEOGRAD - Ekonomski čarobnjak!Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas daje 750.000 evra u humanitarne svrhe godišnje iako se, kako tvrdi, osam godina ne bavi biznisom! Đilas je, gostujući na RTS, izjavio da je ponosan na rad svoje kompanije, iako tvrdi da se povukao iz biznisa zbog sukoba interesa kada je počeo da se bavi politikom... Đilas je poslednjih godina, u više navrata, tvrdio da je preneo upravljačka prava svojih firmi.

Prvi čovek DS je još jednom ponovio da "podržava borbu protiv korupcije potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, ali da Vlada Srbije radi loše". Takođe je pohvalio posao sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Đilas preporučuje da ministru Milanu Bačeviću treba oduzeti pasoš i dodaje da je on "opasan po ovu zemlju". Dodaje da je projekat plovnosti od Srbije do Egejskog mora nerealan i pogrešan.

Govoreći o eventualnim izborima Đilas tvrdi da je DS uvek spreman za izbore."Nije opozicija nametnula priču o izborima, nego Vlada, a o koalicijima pričaju samo Dačić i Dinkić. Mi smo jasno rekli, u našoj vladi Dinkić neće moći da bude ministar. Spremni smo da razgovaramo sa svima onima koji o najvažnijim stvarima ove zemlje žele konsenzus i departizaciju. U Srbiji je svima malo muka od političara, moramo da uradimo nešto da ti ljudi kažu drugačije, da malo mislimo o tome kako će deca da studiraju... Potrebni su nam sjajni odnosi sa EU, sa Nemačkom i da se tako ponašamo."

Lider demokrata tvrdi da je "možda pogrešio što je sa Borisom Tadićem išao na dogovor oko preuzimanja kormila stranke", i da bi danas bio mnogo jači da je pobedio na direktnim izborima.

"Tadić je puno uradio za Srbiju, da bi se živelo bolje, ali jako puno stvari nije urađeno. Peti oktobar se desio, ali se kompromisi prave da bi se Srbija zadržala na putu ka Evropi i visoka je cena plaćena. Građani su rekli šta misle, sada idemo sa nazovimo nekom novom DS, sa istom politikom, ali novim programom", dodaje prvi čovek demokrata.Govoreći o Vuku Jeremiću u Dušanu Petroviću kaže da je "bitnije od toga je da građani kažu da su ponosni što glasaju za DS, pa pojedinci nisu bitni, zvali se Petrović ili Đilas"...

Na pitanje postoji li u DS-u i krilo Vuka Jeremića, i u čemu je on sporan, kao predsedavajući Generalne skupštine UN, Đilas je rekao da je na to ponosan kao i na nastup srpskog hora "Viva voks" u UN, da je to dobro za Srbiju, da je Jeremić dobro radio i pohvalio koncert koji je organizovao u UN. "To su dobre stvari, ali on je poslanik DS-a, bio je ministar spoljnih poslova, a odluke Glavnog odbora DS-a odnose se jednako na svakog člana DS-a", pojašnjava Đilas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track